2011. ápr 29.

Kewer, az elnök söre

írta: pif
Kewer, az elnök söre

Kewer az elnök söre

A Borsodi lett Schmidt Pál kedvence

 

Kiválasztotta Schmitt Pál államfő szerdán azt a könnyű core-lager, nemzeti jellegű és germános hangzású márkanevű sört, amely az elkövetkezendő egy évben a Magyarország köztársasági elnökének söre címet viselheti. Schmitt Pál döntését két napon át tartó előzsűrizés előzte meg, amelynek során 650 sörmintából választották ki a köztársasági elnök elé kerülő, kategóriánkénti 3-3 sört.

A core lager sörök közül a Bőcsi Sörfőzde kellemesen kukoricás Borsodi Világos-a, a nemzeti jellegűek közül az Orgoványon nagy műgonddal készített Magyarok Söre, a germános hangzásúak közül pedig a Dreher sörgyár Kewer söre viselheti a Magyarország köztársasági elnökének söre címet.

Összesen több mint ötven sörfőző versenyzett azért, hogy az általa készített sör viselhesse a megtisztelő címet és hírét vihesse a magyar söröknek. A kiválasztott sörök bolti eladásából palackonként három forint 40 fillért jótékonysági célra fordítanak. A köztársasági elnök sörének jelével ellátott műanyag palackok és fémdobozok két héten belül megjelennek az üzletek kínálatában.


Schmitt Pál elismerését fejezte ki a magyar sörfőzők iránt, akik munkájának köszönhetően a Sándor-palota vendégei egy éven keresztül "a legjobb magyar söröket" kóstolhatják majd meg.

Az államfő kifejtette: a magyar söröknek a nemzetközi piacon nem a mennyiség szempontjából kell ringbe szállniuk, hanem elsősorban a minőség terén veszik fel a versenyt más nemzetek söreivel. "Igazán büszke vagyok rá, hogy a legjobb söröket ajándékozhatom, kínálhatom és fogyaszthatom az elkövetkezendő évben" - mondta.

 

 

Szólj hozzá

álhír tréfa