2017. feb 08.

Csütörtököt mond a sörforradalom (update: lett egy vip-progi)

írta: pif
Csütörtököt mond a sörforradalom (update: lett egy vip-progi)

che.png(via wearebrewstuds.com - megjegyzés: Che politikai munkásságának jelentős részével nem teljesen értünk egyet, pl. amikor levelezésében atomháború kirobbantásán fáradozott, de a képet nem bírtuk nem lenyúlni)

A címért elnézést kérünk (tocc!), csak semmi frász, éppen ellenkezőleg: a magyar sörforradalom inkább túlhabzott, mondhatjuk így is akár, hiszen éppen holnap (febr. 9-én, csütörtökön), így hozta ezt a forradalmi algoritmus, egy időben legalább öt (5!) sörös esemény lesz csak Budapesten (ennyiről tudunk így hirtelen), ezek közt van újabb Hrabal-könyv bemutató, persze nymburki sörökkel, debütálnak újabb itókák is, és: szentelődnek fel újabb belvárosi kocsmák! (Na jó, csak másfél. Mindjárt mutatom.)

5_peleo.jpgMár az ősember is ötösével számolta a bulikat - peleo pacsi
(pinterest.com/alexandert3510)



Először is: a Cseh Centrumban holnap lehet összeszamárfülezni és lesörözni az újabb Hrabal-könyvet: Szlalom a Parnasszusra - útikalauz Bohumil Hrabal nyomában. Elkövette - nem először: Tomáš Mazal. Sör, kori, kultúra!

1_b.jpg

"Tomáš Mazal Szlalom a Parnasszusra című cseh- és morvaországi útikönyve olyan helyeken kalauzol végig, ahol Bohumil Hrabal járt, dolgozott és lakott, s egyúttal olyan, a műveiből vett idézetek és rövid részletek is gazdagítják, amelyek az adott helyhez kötődnek. A helyszíneket végigjáró kiránduló vagy az azokat csupán gondolatban követő olvasó az egyes helyeket és idézeteket könnyen és egyszerűen besorolhatja a író nem mindennapi életének tágabb kontextusába."

 

2.jpg

A Neked csak Dezsőben csapszentelő és emeletevató (ez lenne a +fél kocsma).

"Az új csapokat megáldja Dobi Zoltán aka. Doberátor, a pesti flaszter sörpápája. Beszédet nem mond senki, mert a söreink izgalmasabbak, mint a marketing szövegeink!"

A pincében feketevágás!

(Ezúton ajánlom, ha esetleg piszoárbővülés lesz valahol, azt is ünnepelhetnénk, aznap innánk egyet Marcel Duchamp emlékére is.)

 

3.jpg

A körútról nyíló, dimenziókapukat is magában rejtő Krake'n Town-ban új saját Kraken sör debütál: ezúttal eperrel bolondítanak minket és főleg sörüket, a Creamberryt! (Sörnyitó felesleges, de ampermérő, neoluddita-szecskázó legyen nálad! )

 4.jpg

Ne csodálkozzunk, ha a sorban 4. banzájnál már duplán látunk, nem tévedés lesz. Nem is tudom, melyikkel kezdjem vagy zárjam: új Rizmajer söröző nyílik (végre!) a belvárosban (József körút 14.), a Blaha melletti Meki közelében (sör elvitelre eddig is volt a Rizinél), másrészt a megnyitót Kiss Tomi újabb (és sajnos újra gerillaként főzőtt) Hopfanatic-sörrel szenteli fel!

"Nohoplimit egy jó nagy adag szicíliai naranccsal fűszerezve"!


update: a csütörtöki bulika csak "VIP" címkével értendő, hogy bejuss, legalább akkor arcnak kell lenned hozzá, mint John Goodman!

*

5.jpg

Az már csak hab a kriglin, hogy 4. szülinapját ünnepli a Bölcső Bar & Food Lágymányoson, de a babazsúr erősen 18+ lesz, mert csupa gerilla lép fel, a játék pedig abból áll, hogy kinek a hordója ürül ki előbb!

(A programok többsége egy időben, 18.00 órától kezdődik, kivéve a Dezsőben és a Krakenben, ahol 19-kor.)

Szólj hozzá

budapest hrabal 2017 kraken sörforradalom rízmajer