2013. nov 21.

Egy csendes sarok

írta: pif
Egy csendes sarok

Néha el kell vonulni, kizárni a külvilágot, mert sok volt, elég volt, vagy csak egy kicsit újra rátalálni önmagunkra, hogy visszanyerjük életkedvünket, gyűjtsünk egy kis erőt, hogy újra szembe mehessünk az árral, megvigasztalódjunk, vagy csak megpihenjünk.

IMG_7901.JPG

Mindenkinek van egy kis sarka, ahová begubózhat és utána önnön bábjából kikelve, újra pillangóként szárnyalhat. Ehhez a metamorfózishoz katalizátorok is kellenek. Ilyen lehet egy finom sör, és egy - egyébiránt bugyuta - dallam, ami átlendít azon a bizonyos holtponton és életkedvünk szinuszgörbéje újra megindul felfelé.

IMG_7900.JPG

Az egyik családi polcon bukkantam rá egy nagyon szép Stein-ra, azaz a tipikus, mintázattal, ábrákkal díszített bajor korsóra, ami agyagból, kerámiából, vagy kőből készül, és fémfedele van. Klasszikus és autentikus ivóedénye ez a baksöröknek, melyekből nemrég vásároltam is pár üveggel. A Weltenburger Asam Bock édeskés ízvilága remekül illett is a hangulathoz. És a korsó, hogy felvidítsa a gazdáját, még egy kedves dalocskát is játszik, ha felpattintjuk a fedelét. Aztán jön egy másik ismerősebb, hasonlóan szívet melengető hang is, ahogy az üvegből átvándorol a finom sör a korsóba, egyre magasabb hangon bugyog, szisszen a habkorona, és magkapó kánonnal becsatlakozik a zenedoboz csengő hangjaihoz. A lelkünk meg ebben miniatűr harmóniában feloldódva kicsit átmelegszik, majd elégedetten kortyolunk egyet az édes-komlós sötét folyadékból, És mindjárt könnyebbnek tűnik minden...

Szólj hozzá

bajor bak