2012. jún 04.

3. Főzdefeszt - személyes kedvencek (gyorsjelentés)

írta: pif
3. Főzdefeszt - személyes kedvencek (gyorsjelentés)

Rövid, személyes összefoglaló követezik, mely természetesen nem tükrözi a blogcsapat más tagjainak véleményét.

Nem volt egyszerű ez az újabb sörfesztivál főzdefeszt, Pável pl. szinte csak rossz sörbe futott bele az első napon, vagy finomabban: a méltán sztárolt (a Sörmanufaktúra által az országban most elsőként csapolt és nem mellesleg zseniális) Schneider Aventinus barna búzán kívül nem volt sör, amit a második napon bárkinek is ajánlhattam volna - persze csak rossz helyeken jártam.

E csalódásokkal teli listát fedje jótékony homály, ám szívós kíváncsiságunknak köszönhetően másnap estére már volt mivel tukmálnom minden szembejövő szomjas ismerőst, s nekik hála lassan tovább szűkült az ajánlottak listája - következzenek nem sorrendben, hiszen más-más műfaj, és Szirota Jennifer sem mérhető a busóbajszú Mészáros Elekhez és viszont.

A Pável-díjas legjobbak:

Zip’s Brewhouse  Golden Ale (Miskolc)

Hopaholik (Kiss Tamás): Bittefly

Békésszentandási Vilmoskörtés (a legszínvonalasabb, és egy cseppet sem geil gyümölcsös, hogy a nőiesebb (tudom, nem korrekt szóhasználat se a nőkkel, se az ilyet szerető pasikkal szemben sem), gyümölcsös sörkínálat is képviseltesse magát e magán toplistában)

 

[A szégyenlistához: a remekremek Fuller's sajnos a világ egyik leghitványabb  termékét volt képes csapolni a sátrában, valami brit cidert, elhiszem, hogy létezik e műfajban is fogyasztható termék, de eddig ilyennel még nem találkoztunk.

A keserű csokoládés komlós trüffel pedig kissé becsapásnak bizonyult, a magában remek csokoládé nyomokban rejtett némi sörös jelleget, a cukrász be is vallotta később, amikor másnap elkaptam egy szóra a tömegben, hogy két széria készült belőle, és én bizonyára a gyengébben komlózottból vásárolhattam - és alighanem sokan mások is. Kedves  Piszkor Norbert, gratulálunk az ötletez, és mielőbb várjuk a durvább széria terítését a szaküzletekben!]
 

Te mivel rohangáltál a sörforradalomban?

 

(Képek forrása: Főzdefeszt/facebook)

Szólj hozzá

fesztivál főzdefeszt