2011. júl 01.

Turbacci újraturbózva + újabb képek (update)

írta: pif
Turbacci újraturbózva + újabb képek (update)

Az Il Capriccio-ról már írtunk, többször is.

Feltehetőleg az országban csak itt kapható a Latium-beli Turbacci kézműves sör, méghozzá 8 változatban, ebből 6 csapon is van.

A minap arra vetődtem ismét (Szépvölgyi út elején található), és megakadt a szemem egy új akciójukat hirdető táblán. Minden csütörtökön a csapolt sör féláron. Hát igen, a normál ár (950 Ft) eléggé elrettent a kóstolástól, és annyit talán nem is érne meg.

Viszont ez így már nagyon más, ráadásul a Turbaccira kifejezetten jellemző, hogy sokkal jobb csapon, mint üvegből, erről a Quinn-jük, melynek illata és íze mármár egy IPA-t idéz meggyőzött már a múltkor is.

Most kipróbáltam az Eroica-t, mely sör M. Jackson leírása alapján tulajdonképpen egy skót wee heavy, a sörfőzdét alapító Giovanni Turbacci tisztelete felesége szülőföldje iránt.

Teljesen tisztességes eléggé testes vöröses nedű, frissítő, nagyon szénsavas (talán túlzottan is), de mentes mindennemű ale-es íztől. De azért valahogy tényleg hasonlít a skót ale-ekhez. És mint látható a 475 Ft-ért még jár mellé egy kisebb tapas szerű finomságokkal megrakott tányérka, leheletvékony sonkával, kétféle szalámival, kis pizzával, sajttal, olivabogyóval.

Szóval ennyiért vétek volna nem végigpróbálgatni a csapolt söreiket (van köztük egész erős is), és ne feledjük, az akciós nap csütörtök.

Még álljon itt 4 kép az üveges változatokról:

 Turbacci Super

 

Turbacci Black

 

 Turbacci Quinn

 

Turbacci Strong Ale

 

 update ->

 

sörcsapok

 

Super és Quinn

 

Super és Quinn

 

Sörkorcsolya

 

Black és Ale

 

Hatás

 

Ale, Eroica és Black

 

 

 

 

Szólj hozzá

olasz