2011. ápr 01.

Bíbor gyémánt

írta: pif
Bíbor gyémánt

A nachodi Primátor Csehország egyik leginnovatívabb sörfőzdéje. Kevés olyan gyártó van Bohémia földjén, amely ennyi különböző változattal kényeztetné azokat a sörbarátokat, akik képtelenek egy márkára ráállni, és ehelyett inkább naponta más üveget kívánnak látni a vacsoraasztalukon, vagy a kezükben miközben az esti híradót bámulják.

Én is ezek közé tartozom, mindig lecsapok minden újdonságra, még ha előre tudom is, hogy nem lesz mesterdarab, csak egy tisztességesen megfőzött árpalé.

A Primátor legfinomabb söreiből kétszer is rendeztünk kóstolót, ezekről itt és itt olvasható a beszámoló.

Most egy eddig még nem kóstolt sör csábított el, a Primator Diamant. A diabetikus szó hallatán valami ízetlen, anyagtalan, színtelen vízszerű folyadék képe ugrik be önkéntelenül az embernek. Ez nem ilyen. Valóban szárazra lett erjesztve, így igen alacsony a cukortartalma, de mégsem tűnik testetlennek, vizesnek, na de nem sajnálták a komlót sem belőle, és nyoma nincs a nyúlós, savanykás mellékíznek, kellemesen iható. A száraz, meglehetősen szénsavas, csípős ízhatás mellé jól ment a majonézes treska és a méregerős diabolsky salat.

Mindnyájan a révkomáromi Kauflandból származtak, amely elég távol van a központtól, de autóval érdemes rászánni egy kiruccanást, határozottan jobb a sörválaszték, mint a helyi Billában.

Mindenkinek jó ét- és itvágyat:

 (A ratebeer-en sajnos téves adattal
jelent meg:   valójában alk.%=4,4)

 

Szólj hozzá

diabetikus primator