2010. nov 30.

Feketehegy

írta: pif
Feketehegy

Az kérem nem igaz, hogy rossz dolog ma Magyarországon sörrajongónak lenni. Hiszen azóta, hogy sorra nyílnak a belga sörboltok, és sörözők (itt meg itt meg itt meg itt), valamint két fantasztikus sörszakbolt is van a városban (ez meg ez), nem is beszélve a remek skót sörök forrásáról (ez volna az), már csak a cseh fronton mutatkozott némi hiányosság. Igaz, hogy idén megnyílt egy remek cseh söröző és étterem (ez), csak hát ez a hely kissé puccos, és ha valaki kifejezetten egy kicsi de barátságos talponállóban szeret sörözni, az eddig nélkülözni kényszerült az igazi minőségi sörök széles választékát. Eddig. Ugyanis a napokban nyílt a Hegedűs Gyula utca 22. alatt a Pivo söröző. Morvaországi főzdéből, Cerna Horaból hozzák a gyár teljes kínálatát, kettő csapolva is kóstólható (az egyik az igazi beszélgetős sör, a szűretlen Sklepní, a másik az ízében és testességében valóban ütős barna Granat).

És hogy milyenek az üvegesek? A Velen nevű búzasörük engem egészen lenyűgözött, de finom az erősen komlós Kamelot, és a kellemesen mézes Kvasar is. A Granat és Kvasar fele-fele keveréséből előállt Black Hill elvileg mindenki számára megnyerő kéne legyen, de a pivní aperitif készítése során hubertusos ízvilágú fűszerszámok is kerültek a palackba, és ez már megosztja a fogyasztókat, nekem és Pávelnek nagyon a topon volt, de Ogreface már nem díjazta ezt a sörkísérletezést. Aztán érdemes még megemlíteni a félbarna Kernt, vagy az 1530 márkanévre hallgató, kissé világos bakba hajló 6,3 %-os sert, ám ez utóbbinak nem sikerült jellegzetes ízt adni, de azért teljesen vállalható. Az áfonyával ízesített Modra Lunaról a leginkább vállalkozó szellemű felfedezők kivételével lebeszélném a sörbarátokat, a két alkoholmentes Formanról pedig szinte mindenkit.

Ígéretük szerint a Bernard teljes választékát is készülnek behozni, ez már csak azért is érdekes, mert csapolt Bernardot még nem árultak Budapesten a tudomásom szerint.

Én azt mondom, kívánjunk hosszú életet a Pivo-sörözőnek, és pártolásul, valamint magunk gyönyörűségére látogassuk gyakran ezt a szentélyt.

 

 

 

Szólj hozzá

cseh cerna hora