2010. júl 08.

Na, gondolkodjunk!

írta: pif
Na, gondolkodjunk!

Érdemes a fenti játékot tömények helyett csak sörrel lemeccselni - tovább maradunk játékban, nem lesz dühös táblaborogatás, sőt végig emlékszünk arra, hogy most akkor és egyáltalán: sima vagy franciasakkot játszunk-e?

Egy ilyen játékhoz nagyobb sörkészlettel kell rendelkezni. Gyalognak  testes munkáslegényeket válasszunk, majd a tisztekbe a jófajtákat, s végül a királyi párosba a legnemesebb serekből töltsünk - hogy a legfinomabb ízekkel a szánkan keljünk fel az asztaltól. Már ha sikerül.

Ha én állítottam volna fel ezt a partit, mindenféle keménykötésű, netán kikötői munkásokat állítanák ki talpasnak: a kormosképű Guiness-ikreket (nem tudni hányan vannak, de soha nem jelennek meg háromnál kevesebben...), aztán Pardubickyt, aki a Porter-klán cseh földre szakadt vitéz fia. A királyi pár előtt akár testőr is lehetne egy hatalmas orosz, a baltikumi Pityer család hatodik fia. A Sztajtok Stoutok bivalytermetű fiaiból válogatnám a maradékot.

A két bástyában bivalynyakú bajor lovagok tanyáznának: a Memminger testvérek, Klausator és Weizenbock. A két futó nehézpáncélos lovagok, medveerejű csuhások lennének, két barna búza: a Erdinger és Kapuiceiner barátok. A két csikó helyére szilaj bakokat fognék: a csavart szarvú Pyrasert és a csavaros hajfürtű Asamot.

Természetesen belga Kwak folyna a királynő ereiben és Primator 24-es dobogna a király mellkasában...

Ti milyen sörökkel játszanátok le egy menetet?

Szólj hozzá