2010. jún 03.

Perverz boszorka a konyhában

írta: pif
Perverz boszorka a konyhában

Hogyan szerezz férjet és hogyan tartasd meg úgy, hogy megitatod vele a használt bugyidból főtt teát (stb.) -  ilyenekről szól merészen és nem kicsit pikáns humorral a fiatal (és szép) képzőművész, Gőbölyös Luca albuma, amely egy kiállításból született - amely meg egy tévéműsorból, amely meg egy... de ne vájkáljunk a szerző fantáziájában ennyire mélyen.

Férjhez akarok menni! - Gőbölyös Luca kiállítása
Knoll Galéria, Budapest 2010. április 8. - május 29., katalógus
előszó: Turai Hedvig
Budapest, Knoll Galéria, 2010., 71 o.


Talán egy baja van csak a kötetnek, hogy apokaliptikusan hüJe korunkban még lesz olyan született szőkeség, aki megfogadja ezeket a tanácsokat... Ezek ugyanis afféle humoros performance-jelenetek voltak egy tévéműsorban (ha jól rémlik), sajnos a lapokon ez a produkció kissé megfekszik, de némelyik kép így is beszédes - főleg ha elárulom, mit látunk rajtuk. És hogy miért is szerepel a sörblogunkon? A körmös sörkorcsolya miatt, és mert utána nyállal felturbózott korsó sert ajánl. No nem a fogatlan és gonosz csaposnő köp bele rosszmájúságában: ez itt szerelmetes gasztromágia. De mielőtt szembesülnénk a gyanúsan habzó sörrel, lássunk előbb pár sokkal merészebb receptet!

 
(24-25. oldal)

Ezt a fanszőrzettel megbolondított habos kávét a pasi "magunkhoz láncolására" ajánlja.

Miután olvasóink visszatértek a hányásból, elárulom, a kép erős túlzás, a recept csupán pár szál szőrt ajánl, és azt is "egészen apróra" kell vágni... ízesítőül pedig fahéj és tejszín jöhet még szóba.

Ezek után ki meri elgondolni, miféle testnedveket rejt a következő képen látható édesség?!


(40-41. o.)

Jól tippeltek kedves abberrált olvasóink, ez a Véres alma fantázianévre hallgató desszert, melynek legfőbb alkotórésze nem akármilyen: természetesen menstruációs vért kell rácseppentünk a cikkelyekre vágott almára, melyet még ajánlott tejszínnel, fahéjjal, cukorral is gazdagítani.


figyeld a habot...

És most jöjjön az előbbiekhez képest nemes egyszerűségű, csábos erejű sörital receptje! (50. oldal)

Hozzávalók:
- 1 pohár vagy 1 korsó sör
- 1 köpetnyi saját nyál

Töltsünk a párunknak egy pohár vagy korsó finom, hideg sört. Fogyasztás előtt köpjünk bele. Itassunk meg a kiválasztott férfival és biztosan visszaszerezzük a szerelmét!

Boszink nem akármilyen sörkorcsolyát kínál ehhez: körmöset.

*

Aki még nincs rosszul, vagy már nem tud többet hányni, netán olyan fokon van a humorérzéke és/vagy az abberrációja, hogy még kíváncsi egyéb praktikákra is, annak tessék egy summázat - amíg el nem olvasod Turai Hedvig bevezetőjét a füzetben, mert az mindent elmond a projektről.

A fenti testnedvek mellett (és a menstruációs vércseppes pálinkát nem is mutattam!) bőven van ám babona-recept a legény cipőjével (rozmaringot kell belerejteni, ill. fordított lábnyomot kell vele festeni a lábtörlőre, hogy mindig visszajöjjön), vagy pl. almákkal meg lehet jósolni a jövendőbelit - ésatöbbi ésatöbi.

Az igazi  kérdés persze az, mire jó ez a kiadvány? Semmiképpen nem a praktikumot szolgálja, még egyszer óva intjük az elkeseredett hajadonokat a receptek kipróbálástól. Mindenekelőtt művészi aktust rögzített, a kiállítás előtt pedig, úgy tudom, videóműfajban született meg legelső állapotában ez az alkotás. Részemről csillagos ötös kezdeményezés volt. 

Szólj hozzá