2010. feb 07.

Minden ami német és jó

írta: pif
Minden ami német és jó

Most aztán mindenki rohanjon a Kacsa utca 10-be! Hogy mi van ott, és hol van ez? Nos ez egy vadonatúj sörbolt a budai Vizivárosban, közel a Duna-parthoz.

Nem kevesebb mint 74 különböző német sör kapható itt (két magyar és egy kubai márka mellett). De nem akármilyen német sörök ezek, a legkeresetteb típusok gyűltek itt egybe: van itt Aventinus a Schneidertől (ez a második legjobb német sör, és a búzasörök közt az abszolút első), kétféle füstölt sör a Schlenkerla-tól, egy forró lávakővel készült, és ezáltal kissé karamelizált különlegesség, jópár kolostori főzet, egy nagyon érdekes édes fekete lager a keleti tartományból, aztán a híres König Pilsener Duisburgból, vagy hogy mást ne is említsünk a Weihenstephaner, amely a világ legrégebbi sörfőzdéjében készül.

A sörök zöme (mint pl. a Memmingerek, vagy a Hacker-Pschorr) bajorországi, de Németország sok más tájairól is vannak itt nedük, pl. a kelet-Németországi Lausitzból, vagy a már említett Ruhr vidéki Duisburgból.

Szóval ne késlekedjünk meglátogatni ezt a csodálatos sörforrást, és elmerülni abban az élményben és változatosságban, amit ez a sörnagyhatalom kínál.

 

 

Szólj hozzá