2018. sze 20.

Reczer Collabrew - Hatot egy csapásra

írta: pif
Reczer Collabrew - Hatot egy csapásra

Blogunkon már korábban is beszámoltunk Reczer Gábor gerilla-főző söreiről, és a Collabrew-sorozatáról, amit ismert sörös arcokkal tervezett és hozott össze. A 12 darabra tervezett sörközös gerillázás a félidejéhez érkezett, és Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy szeptember 21-én pénteken meghívja a sörbarátokat, hogy az eddigi hat Collabrew-sört egyszerre megkóstolhassák Budán a Bölcsöben. Figyelem: Utolsó hordók kerülnek csapra, úgyhogy ez tényleg vissza nem térő alkalom...

A darabok sörrendben a következőek voltak:

  1. Dark Wheater, 6% - Black Wheat/Wheat stout - Kollaboráns: Ábrahám Máté (ex-Horizont, jelenleg First)reczerserdarkwheaterimg_4724b.jpg
  2. Rye Hard, 8% - Imperial Criminal Roggenbier – Kollaboráns: Kővári Armando Otchoa Csakajósör Gergő
  3. Kollabors, 6,2% - Insanely Pink Pepperd Saisson – Kollaboráns: Rage (Untapped) és Utassy Rolli (ex-Legenda, Ex-Beerfort, jelenleg gerilla)
  4. Sabotage, 4,2% - Feketeszedres Berliner Weisse – Kollaboráns: Dimbo Lab
  5. Hop Quijote, 5,8% - IPA – Kollaboráns: Marosvári Ogre László reczerserimg_6471.JPG
  6. Mangover, 6,4% - Mangós Strong Pale Ale – Kollaboráns: Fehér Nyúl Brewery reczernyulmangover.jpg

+1 és ott lesz ráadásnak a ReczerSer állandó söre a remek, T30 névre hallgató kávés Milk Stout is.

Az én személyes kedvenceim a Kollabors-os, gyönyörű a rózsabors és a Saison egyensúlya, egyik sem tolakodó. A másik nagy kedvencem a Hop Quijote volt, pont azért mert egy jól iható, kellemesen keserű, amolyan férfiasan egyszerű és tökéletes IPA, amit egész este lehet vedelni, akár egy jó cseh pilst. De mindegyik sör azt adja, amit a címkén ígér, és nagyon izgalmas darab mindegyik, és amennyire ismerem az alkótokat, tényleg az összes darab nagyon jellemző a kollaboránsok személyiségére és ezt remekül tükrözi a sör.

És még egy plusz: A Rye Hard-hoz ugyan én is kreáltam egy koktélt, de azért a Bölcsőben a nálam sokkal profibb Németh Grabovszky Gábor áll a keverőpult mögé, hogy még izgalmasabb legyen a péntek este.

Rye Hard Bombreczerryehardkoktel.JPG

 

2 cl Monin csokoládé-szirup

 

3cl Bushmills whiskey

 

5 cl Kókusztej

 

jégkocka

 

felöntve 1,5 dl Rye Hard-dal

 

Nehagydki!

Szólj hozzá

magyar kraft kisüzemi reczerser