2018. sze 14.

Kraft Feszt - Sör-előörs

írta: pif
Kraft Feszt - Sör-előörs

Mától 3 napon keresztül újra megtelik sörrel, street food truck-kal és lelkes sörgeekekkel a Főzdepark, ahol 2 éve útnak indultak a hazai sörszcéna talán legismertebb, de mindenképp leghájpoltabb sörfőzdéi, akik már számtalanszor bebizonyították, hogy tudnak lépést tartani a nemzetközi sörtrenddel, és hajlandóak komoly befektetésekre, hogy hosszú távon se maradjanak le Európától és a világtól.

facebook-event-kr4ft.png

2 éve az alábbiakat írtam: "Az Első Kraft Sörfesztivál nem csak arról szólt, hogy remek főzdék jobbnál jobb söreit kóstolhattuk, hanem egy régi-új üzenet is megfogalmazódott. Ez az üzenet pedig az eredeti kézműves-filozófia üzenete, csak "sörnyelvújítás" után, hogy nem tömegtermékeket, nem a sör illúzióját akarjuk előállítani, hanem jó alapanyagból, értékes sört akarunk értő közönségnek átadni, és megvan hozzá az egyre tökéletesedő technikai hátterünk, a szaktudásunk, de a szellemünk és a szívünk is." Ez azt hiszem azóta fokozottan érvényes, csak egy kicsit tökéletesedtek a főzdék és a sörök, mindnyájunk örömére.

A Kraft-főzdék és -gerillák (armando_otchoa, Balkezes, Hara'Punk, Hoptop, Horizont, Mad Scientist, Monyo Brewing Co., Rothbeer, Uradalmi Sörmanufaktúra) fesztiválja idén még profibb háttérrel indul, hiszen a Budapest Beer Week szervezőgárdája volt a főszervező, így nem csak a magyar Kraft-sörök jelennek meg Kőbányán, hanem a környező országok legjobb kis főzdéi is. Itt lesz a román Bereta, a szerb Kabinet, akik már Mikkellerrel is főztek, és itt a blogon mi is beszámoltunk róla, hogy milyen konzisztensen jó söreik vannak, és nem lehet rajtuk fogást találni, sőt. És ha véletlen hozzák a Rufaro-t a kenderes sörüket, akkor az kötelező elem, ahogy az IPA-juk is. Jön Szerbiából a Dogma is, Horvátországból a Nova Runda, Szléovéniából nagy kedvencem a Pelicon, és a White Stork Bulgáriából, akik már főztek a De Molennel is ott lesz. Szlovákiából az Unortodox érkezik és Ausztriából a Bierol. Ez 17, és ennél jóval több sör, úgyhogy lesz miből válogatni...

Meg lesznek új fesztivál-sörök, főzdelátogatás, óránként transferbusz a Blaháról, és nem lesznek vattacukorárusok, kürtős kalács és más bazári majomságok. Csak a lényeg! Gyertek!

Infok folyamatosan: ITT - - - >

 

Szólj hozzá

magyar szerb szlovénia horvát szlovák román osztrák kraft sörfesztivál kisüzemi