2018. aug 23.

Újra Budavári Sörfeszt - Fesztiválsörrel

írta: pif
Újra Budavári Sörfeszt - Fesztiválsörrel

Tavaly sokan azt gondoltuk, hogy a Budavárban csak a már bebetonozott Borfesztivál marad, de idén a nagyon népszerű Belvárosi Sörfesztivál után augusztusban visszafoglalják a sörök a Budai Várat.

budavarisorfeszt_024.jpg

A több mint 250 sör, (teljesen 100%-os lista sajnos még a kiállítókról sincs), amit a nagyok és a kicsik hoznak mától vasárnapig kóstolható az elővételben 1990 Ft-os (helyszínen 2490 Ft) napjegy megvásárlása ellenében. Ebben egy kóstolópohár (3 féle választható) és 4 deci sör is benne van. A nagyobb gyártók (szigorúan ABC-sorrendben - Borsodi; Carlsberg, Dreher - bár ők a jövő heti Dreherfeszten mutatnak majd inkább új dolgokat; Heineken) mellett a hagyományos és gyümölcsös söröket gyártó kisüzemiek (többek között a Gyertyános, Rizmajer, Kapucinus és a 2015-ös fesztiválsörnyertes Csíki stb.) a modernebb vonalat képviselő kisüzemiek (First, Ugar, Hop Top, Yeast Side stb.) és a kedvelt kocsmák és nagyjkerek (Ital Magyarország, Belgaco, Hrabal, Krak'n Town, Neked csak Dezső stb.- teljesebb lista itt, bár sok kérdés nyitva marad) is megmutatják, milyen sokrétű és izgalmas dolog a sör. És persze koncertek, street food és egyéb izgalmas programok is színesítik a fesztivált, amin lehet, hogy drágább néhány sör az átlagos kocsmai forrásoknál, viszont a Vár, egy csodás helyszín, amiért bizton megéri kicsit jobban feltölteni a fesztiválon használatos chpkártyákat, vagy bankkártyát.

first_bdpst_festival_ipa.jpg

Kedden - újdonságként - a First BBQ-ban egy családias sajtótájékoztató keretében még a fesztivál saját sörét is bemutatták, ami a First Brewing Co.-nál készült Újpesten (mielőtt a gyűjtők nagyon beindulnának - palackos nem lesz, ez egyedi darab a képen, a szervezőké). A BDPST Beerfest IPA egy 4,8%-os Session IPA, ami a fesztiválnyitón kerül csapra és csak 1500 liter van belőle, úgyhogy, aki kóstolná annak érdemes sietni, mert biztos jól fog csusszani a nagy melegben. Egy enyhén fűszeres friss, könnyed, cseppet sem atomkeserű IPA, aminek az ízében a citromolaj, lime dominál, és veszettül jól iható darab, bár senkinek nem szakítja majd le a fejét, arra ott lesznek a stoutok és dupla IPA-k, meg a belga tripelek.

Honlap és további info itt - Várfoglalás indul!

Szólj hozzá

borsodi heineken dreher carlsberg sörfesztivál rízmajer firstbrewery