2016. sze 22.

Csókolom! Ogre Bácsi van? - Régi-új hely a Hunyadi téren

írta: pif
Csókolom! Ogre Bácsi van? - Régi-új hely a Hunyadi téren

Nincsen olyan budapesti sörös, aki ne sajnálta volna, amikor Kiss Tomi a nyáron egy fergeteges búcsúeste után bezárta a Hopfanatic Pub-ot a Hunyadi téren. De a másik szemünk most nevet, mert a hely nem kallódott el a sok 6. kerületi pincekocsma között, hanem a Szent András Sörfőzde átvette, ráadásul olyan üzletvezető-csapossal az élen, aki a főzdének és a hazai söréletnek is egyik kult-arca, Marosvári "Ogre" László. A sörözőnek mi más lehetne a neve, mint Ogre Bácsi.

ogreimg_7585.JPG

A nyár folyamán a hely belül teljesen megújult, új székek-asztalok, megújult vizesblokk és a meccskedvelőknek az egyik terembe nagyképernyős tv is fölkerült, úgyhogy egy kicsit fancybb a külalak, és az új pult mögött Ogre és Feri 10 csappal zsonglőrködhet. Természetesen a csapolt sörök gerincét a Szent András teljes szortimentje adja, de lesz vendégcsap is, ahol váltakozva különböző Kraft-sörök, és Hopfanatic-sörök is lesznek csapon. Az üveges szortiment az említett magyar sörökön kívül weihenstephani, Schlenkerla és más ismert német sörökből áll, de lesz az új berlini Stone-főzdéből is csapolt sör, úgyhogy nemcsak a magyar árpalé folyik majd bőven a korsónkba.

Nyitás ma késő délután, és úgy hiszem, Ogre, aki ugyan nem "bérblogger", de igencsak sokat látott már a sörös világból, és személye garancia a szentandrásiak és fogyasztók számára is, hogy az itt csapolt sör jó kezekben lesz.

A mai hivatalos megnyitóra sajnos nem tudok elmenni, de prömier előtt volt lehetőségem bepillantani a színfalak mögé, és azt kell mondjam, ígéretes minden. Annál is inkább, mert nem lenne prömier a prömier új sör nélkül. A Szent András Sörfőzde csapata ezúttal Csupor Marcit látta vendégül az üstök mögött, és el is készült Béla Bandi Bácsi.

ogreimg_7586.JPG

Béla Bandi Bácsi egy 7%-os IPA, ami első hallásra kicsit fejleszaggatósnak is tűnhetne, de a mi Bélánk Bandink már egy joviálisabb sör-úr, nem harsány, megfontolt és nem ajtóstúl ront ránk az alfasavval, hanem szép udvariasan érkezik, köszön, aztán pár korsó után vesszük észre, hogy szép kényelmesen elhelyezkedett a fejünkben, és döccenni kezdenek a mondatfüzérek. A keserűkomló (Chinook) mellett Béla Bandi bácsi a hülli komlóintézet vívmányaival a Polaris-szal és a Hüll Melonnal operál. Még hidegen egész szépen mutatkozik a Polaris Orbit-Winterfresh-es hűűűvös érzete, majd ahogy melegszik úgy mutatkozik meg a maláta kellemes mézessége, amit tovább simítgat a Hüll Melon sárgadinnyés ízvilága, és csak ekkor érkezik nagyon visszafogottan a picit gyantás keserű, de csak egy jóságos barackot nyom a sörissza fejére. Igazi beetetős sör, a Vári Nővérek őszi-téli párja is lehetne...

Minden adott, hogy az Ogre Bácsi kulthely legyen a fővárosi sörtérképen, a többi már csak rajtunk, fogyasztókon múlik, de a Szent András előretolt helyőrsége és Ogre szakértelme elég jó alap ahhoz, hogy időről-időre felkeressük Béla Bandi Bácsit, a Betyár Királyt és a többieket a békésszentandrási sörválogatottból.

Szólj hozzá

magyar ogre békésszentandrás kisüzemi