2016. máj 03.

Öveket bekapcsolni! - Sörfesztiválszezon indul!

írta: pif
Öveket bekapcsolni! - Sörfesztiválszezon indul!

Most már aztán tényleg itt a jó idő, úgyhogy a fölpörgő sörkultúra két marékkal szórja elénk a rendezvényeket Budapesten és vidéken.

A szezont a sajtó felé "hivatalosan" a Sörszövetség a Sör mi több eseménysorozat idei első sajtórendezvényével, egy exkluzív sörvacsorával nyitja meg, és kiderül az is, mi fán terem a "titokzatos" Komló Klub.

Azért az " egyszerű népnek" is lesz mit csinálni. A hétvégén ezerrel dübörög a Hódmezővásárhelyi Sörfesztivál, ahol a kézművesek mutatják meg, mijük van a tarsolyban. De a budapestieknek sem marad száraz a korsója, a Dreher a tankos Pilsnert idén először az Ankert-ben tárja a nagyérdemű elé.

De ez még csak a kezdet, mert nemsokára jön a május 13-15-én a 7. Belga Sörfesztivál a CET-ben, ahol a Saison lesz az egyik főszereplő, és a következő héten a  II. Corvin Sörfeszt a Corvin-negyedben, és ami talán még izgalmasabban hangzik a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete, kiszakadva a Főzdefeszt kereteiből most rendezi az első "saját" sörfesztiválját. Ők május 21-22-én szállják meg Óbuda főterét és hozzák el az idei főzetek mellett a megszokott és kedvelt kisüzemi söröket.

És ha májusban még nem volt elég a fesztiválból, akkor a júniust is sörrel kezdjük. Az Utolsó Budavári Sörfesztivál június 2-5. között kerül megrendezésre, és egy hétre rá - a "láger a sláger" - június 10-12. között ismét, már 11. alkalommal Főzdefeszt a Városligetben a Napozóréten.

Ha ettől nem telik be a mobilnaptáratok, akkor minden héten valahol 'prömier', csapfoglalás és egyéb nyalánkságok, csak győzzük szusszal meg zsetonnal...

Szólj hozzá

magyar fesztivál belga buda sörfesztivál kisüzemi főzdefeszt