2015. már 16.

Kis kézműves sörreklám

írta: pif
Kis kézműves sörreklám

Megjelent nemrégiben egy tenyérnyi, színes zsebkönyvsorozat, Kis hungarikumhatározók címmel a WeLovePublishing kiadásában, afféle humoros(nak) és főleg turistáknak szánt kis ajándékkönyv izé. A fiatal grafikus, Szabó Zsófia (1987-) rajzaira épül valamennyi (tehát több, mint illusztrátor), hogy aztán az őt kísérő nyúlfarknyi szövegek informativitásban és szellemességben versengjenek egymással - és bizony az előbbi gyakrabban kerekedik felül, pedig útikönyvnek sem mondhatnók éppen. 

(via welovebudapest.com és mtro.hu)

Útikönyvnek vézna, humora sem éppen vaskos, de a megvásárlása remek alkalom, hogy a turisták elszórják maradék euróikat, vagy hogy magyar vendéglátóik meglepjék őket velük.A sorozatból nekem egyébként a Vígh Viktória és Áldozó Krisztián kettős tollából született Kis közhelyhatározó a legszimpatikusabb (pár idézet).

A kiadó várakozása szerint a turisták és  hipszterek farzsebéből nyelesfésűként kikandikáló színes füzetsorozat segít végigtrappolni kies hazánkat, a Balatontól a piacokon és a fürdőkön át a kocsmákig, s éppen ez utóbbi füzetkében:

Dezse Balázs: Kis kocsmahatározó
ill. Szabó Zsófia, WeLovePublishing, 2014.

találtam rá néhány magyar kézműves sörre, melyet példaként említenek, és ez az angol és olasz fordítások jóvoltából talán némi hírverést is jelent a hazai söröknek.

egesz_oldalas.jpg


De máris többet beszéltünk róla, mint amennyit a téma súlya megérdemel, ezért már csak a vonatkozó idézetek sorakozzanak itt:

 magyar.jpg

eng.jpg Little pubopedia


olasz.jpgPiccola guida ai pub

 

 

Szólj hozzá

ogre keserű méz távoli galaxis