2014. dec 12.

Puskás, világos láger - Welcome to the NB II.

írta: pif
Puskás, világos láger - Welcome to the NB II.

Szegény Pancho! Nevét már nemcsak a volt Népstadion őrzi, elérte kultuszát a mörcsendájzing posványa. És a focival a legkönnyebb sört eladni, ezt tudják az USA-ban és az öreg Európában, sőt Magyarországon is. Gondoljunk csak a Soproni vagy  a Borsodi Ligára, amik sajnos nagyjából azt a színvonalat hozzák a futballban, mint a névadó sörök a sörvilágban. Bezzeg az ötvenes években! 4:2 a félidőben, a végén 6:3, aztán a következő májusban 7:1 a Népstadionban. Akkor még a sörkultúra sem veszett ki teljesen.

No, de hol a tavalyi hó! A nagy elánnal beharangozott "Hungarian tiki-takát" csak egy napon felejtett félig üres doboz sör lityi-lötyijével lehet összehasonlítani.

puskas1.JPG

Itt tart a magyar foci, és itt tart a nagyüzemi sörgyártás is. Nem voltak illúzióim, hogy mekkora élmény lesz a Puskást bekóstolni. Nem okozott meglepetést a 4,6 %-os kukoricás nagyüzemi láger. Itt nincsenek nagy képzettársítások, költői párhuzamok, egy zöldalmás szag mellé jön a nagybuborékos, mosogatószer-hab, ami első pillanatra szépnek tűnhet, de jól áll neki a távolság és gyorsan illan, mint a nyomokban keserűséget hozó szisszenés szellője a doboz felpukkantása után .

Az íze és teste meg nem jó és nem rossz, csak egész egyszerűen nincs neki. Egy vizesen savan'kás, szúrósan, fémesen, szódás üresség. Nyomokban maláta és édeskés kukoricára emlékeztető íz-foszlányok jönnek elő, majd érkezik a a csodás utóíz - amolyan tequilás feeling. (tudjuk! - só a kézfejről, citromba harapás) Csak só helyett képzeljen el mindenki egy porított Kalmopyrint, amit egy kiégett tajtékpipa belsejéből kell kinyalni. Két korty után - ha nem is a mosogatóban, de - a kenyértésztában landolt, és egy kis rozsos cipócskához még jó volt, meginni nem szeretném ezután sem.

Mindez 190 Ft-ért (Tesco), de minőségben a legrosszabb ál-németsörös kategóriában. Drága, mint a magyar focisták nagy része és nem tud a pénzért, csak valami nagyon minimálisat, azt is kelletlenül és lustán. Ám szépen be van csomagolva, mint a magyar foci a csillogó új stadionokba. Kedves Öcsi! Isten hozott itthon!

Szólj hozzá

magyar lager