2014. okt 13.

A magyar kézműves sörforradalom egy másik vonala

írta: pif
A magyar kézműves sörforradalom egy másik vonala

nyitokep.jpgA magyar kézműves forradalom egy eddig nem köztudottan ismert vonala amikor a magyar kézműves söröket a nemzetközi porondra viszi valaki vagy valakik.

Most, ez egy Lengyel-Magyar koprodukcióban történt meg a Polish-Hungarian Export-Import Sp. z o.o. szervezésében, karöltve a Black Horse Group Kft-vel.

 

Egy rövid bemutatást megérdemel a kezdeményezés úgy gondolom, és nagyon bízom benne, hogy több hasonló kezdeményezés is létrejön a sörbaráti országokkal.

Az elmúlt években Lengyelországban éltek és dolgoztak és a kint töltött idő alatt sokat gondolkoztak a kiváló lengyel és magyar termékek kölcsönös megismertetésének és kereskedelmének a lehetőségén.
A kézműves sör kereskedelmének az ötlete a sör szeretetéből és egy hirtelen jött, de jól sikerült sörkóstolásból származik, ahol legalább 20-30 kedves lengyel ismerősük vett részt.
Eleinte persze furcsának tűnt, hogy Lengyelországba akarnak sört exportálni, de rá kellett döbbenniük, hogy a kiváló minőségű magyar kézműves sörök mindenki körében elsöprő sikert aratnak.
Úgy döntöttek, hogy saját brand alatt terjesztik a magyar kézműves sörök hírét, saját márkájukkal így egyrészt a legjobb magyar kézműves sörök nemzetközi térhódításához, valamint a lengyel sörpiacon a minőségi kézműves sörök fogyasztásának növekedéséhez is szeretnének hozzájárulni.

Az igények felmérésére egy nagyobb sörkóstolót szerveztek több kedves lengyel ismerős és ismeretlen részvételével, a kóstolás és a vélemények kiértékelése után, a választás az alábbi sörökre esett, de reményeik szerint hamarosan újabb söröket mutathatnak be a szomjas sörbarát közönségnek.

Lengyelországban jelenleg a következő magyar söröket forgalmazzák saját brand alatt:

1. Hello, Cherry! - Békésszentandrási Meggyes sör (Békésszentandrási sörfőzde)
2. Princess - Békésszentandrási Szilvás sör (Békésszentandrási sörfőzde)
3. Black Army - Black Rose (Békésszentandrási sörfőzde)
4. Uncle Bem - Sherwood (Győrzámolyi serfőzde)
5. Beermageddon - Tripla X (Legenda sörfőzde)
6. American Dream - Brutal Bitter (Legenda sörfőzde)

Lengyelországban jelenleg a következő helyeken lehet hozzájutni a sörökhöz:
1. Piw Paw - http://www.piwpaw.pl/
2. Piwomaniak - https://www.facebook.com/pages/Piwomaniak
3. Chmielarnia - http://www.chmielarnia.waw.pl
4. Chumry - https://www.facebook.com/kawiarniachmury
5. Po drugiej stronie lustra - http://www.po2stronielustra.com/

A sörök bemutatására ízléses prospektust készítettek:

 ide kattintva megtekinthető 

Saját brandes poharak, alátétek, neckhangerek és pólók már készültek, amelyekhez majd minden hivatalos eseményen, fesztiválon és a kocsmákban hozzá lehet jutni!

Szeretnének kedveskedni a sörcikkgyűjtőknek mindenféle sajátmárkás tárgyakkal, megkeresésükre készségesen válaszolnak.
A közeljövőben szeretnék bővíteni a palettájukat újabb négy régi-új magyar kézműves sörrel, hogy melyek ezek, az egyenlőre még titok, de nem kell sokáig várni a bejelentésükre.
Ezeken kívül is nyitottak minden új lehetőségre, legyen szó bármilyen új és különleges ízvilágú sörről.
Mindemellett a vállalkozás távlati terve a lengyel kézműves sörök és más ismert és kedvelt lengyel élelmiszer ipari cikkek megismertetése a magyar célközönséggel is, a későbbiekben pedig a kulturált alkoholfogyasztás propagálását a magyar minőségi pálinka és minőségi bor exportján keresztül is szeretnék erősíteni.
Hosszú távú tervük, hogy a két ország termékei minél szélesebb körben váljanak ismertté mind odakint, mind idehaza, ezzel is erősítve a két nép szoros baráti és történelmi kapcsolatát. Ennek megfelelően tervezik a lengyel kézműves sörök importját, és magyarországi bemutatását.
Minden új és aktuális információval kapcsolatban a weboldalukon (http://www.2bratanki.hu) vagy facebook oldalukon (https://www.facebook.com/2bratanki) lehet tájékozódni.

Ha van olyan magyar multitap bár, pub, sörbolt, disztribútor akinek felkeltették a fentiek az érdeklődését keresse őket bátran! Illetve ha van olyan lengyel kézműves sörfőzde vagy sördisztribútor, aki szeretne megjelenni a magyar piacon lépjen velük kapcsolatba, örömmel dolgoznának együtt.

Elköszönésként a szlogenjük:
We remain your 2bratanki polish beer lovers! And Remember beerfans: it is not just a beer. This is SÖR!

Szólj hozzá

legenda békésszentandrás győrzámoly 2bratanki