2014. okt 09.

Fesztüzemmód - Oktoberfest á la Budapest 2014

írta: pif
Fesztüzemmód - Oktoberfest á la Budapest 2014

Csaknem 4 órás késéssel nyitott a budapesti Oktoberfest - átkozták is sokan őket a helyszínen, mert nem is lehetett bejutni előtte. A műjégen a vurstlis tömeg, az Animal Cannibals, a sramli és a vidámparki vattacukoreső előtt néztem körül.

 

Hasonlóan a budavári sörfeszthez és mondjuk ki őszíntén a müncheni Wies'n-hez, sajnos ez a fesztivál egyértelmű anyagi vállalkozás, a dolognak minden hátrányos momentumával. Drága belépő (2000 a napijegy), drága sörök, körhinta, generál fesztiválkaják várják az idemerészkedőket. Semmi új a nap alatt. Persze lesznek koncertek, kakofóniában a sramlival, a verklivel és egyéb zajforrásokkal. De jó idő is lesz, meg sok ember téved ki az év vélhetően utolsó szépidős hétvégéjén. 4 nap felhőtlen szórakozás, csak vastag tárca kell hozzá.

Azért a szokásos kézműves sörsor mellett ott egy nagy Paulaner-sátor, ahol az eredeti Festbier lesz csapon, meg ott egy HB-sátor, ahol - igazat megvallva - nem tudom, hogy mi lesz, mert az nem szerepel a hivatalos oldalon.Lesz viszont Fenyő Miki és Korda Gyuri-Balázs Klári. Hát nem mindegy, mit is döntünk magunkba?!

Azért egy újdonság biztos van, a Kentucky Ale 10%-os Pumpkin Barrel Ale-je, ami csapról is kóstolható és üvegben is megvehető. És kinn van néhány olyan barbecue és street food áruda, akik tényleg összeszedték magukat és tudnak valami újat is előhúzni. Hogy ezért és a sok finom kisüzemi sörért érdemes-e ezt bevállalni, az egyéni habitus kérdése...

Szólj hozzá

magyar oktoberfest sörfesztivál kisüzemi