2013. júl 04.

Sörmentén PRÁGA 3. - Könyvajánló

írta: pif
Sörmentén PRÁGA 3. - Könyvajánló

A minap jelent meg egy írás az origon, hogy miért NE menjünk Prágába, ha sörözni akarunk, hiszen ott van például Berén (Brno), ami közelebb is van, és kevésbé húzzák le az egyszeri magyar turistát a városi sörmérőhelyeken. Ugyan a prágai lehúzások valóban bosszantóak, de a mai nap, a Ferdinánd Sörház Szív utcai pincéjében csattanós riposztot kaphattam az origo-s cikk felvetésére. Ez a válasz pedig a Sörmentén sorozat legújabb kötete, a Prága 3.

sörmenténprága1.JPG

Vétek György-Hagymásy András-Marton Jenő könyve jó útikönyvként - a bevezető után - mindjárt a turistacsapdákkal és a lehúzós trükkökkel, no meg az ezeket megelőző jó tanácsokkal kezdi, és utána, a prágai Óvárostól koncentrikus körben a külvárosi gyöngyszemek felé haladva mutatja be a klasszikus és - az előző, még 2006-ban megjelent második kiadás óta - újonnan megnyílt sörözőket, ahová bátor szívvel léphet be a sörrajongó.

sörmenténprága2.JPG

Remek helyek, csodás sörök és egy gyönyörű város sörös arca tárul elénk, ha kézbe vesszük a könyvet. S ha felkerekedtünk, akkor zsebünkben evvel a nagyon igényes kiállítású és nyomású sörkalauzzal bátor szívvel vághatunk neki az "Arany Városnak" és juthatunk el az óvárosi Arany Tigris-től a nusle-i Zly Casy-ig. Sörrajongóknak kötelező bédekker, és útikönyvként is jó szolgálatot tesz, hiszen Prága megismeréséhez a sörrel, a sörön át vezet az egyik legkönnyebb és legszórakoztatóbb út...

Szólj hozzá

prága cseh sörturista sörkönyv