Korall - A Holtgasztro Blog Sörkoktélja
Alig több mint 1 hónapja debütált az IF Kávézóban az Irish Red Mojito. A posztban meghírdetett "verseny"felhívásra a Holtgasztro Blog szerzői is elkészítették a saját - ráadásul magyar sör alapú - koktéljukat.
Mielőtt átadnánk a szót a szerzőknek, egy kis tartalmas kitérőt is tehetünk. És koktélrajongóknak és amatőr fogyasztóknak is egyaránt javasolt belépőjegyet váltani Lilakutyák alias kezmuvessorok.hu alias Mikó András Bebaszósulijába, ahol rábukkanhatunk izgalmas vagy éppen ember- és gyomorpróbáló gyöngyszemekre. Természetesen sörösekre is.
De most adjuk át a szót a a Holtgasztros szerzőnek és mellette beszéljenek a képek is (micsoda egy képzavar)
KORALL (onnan a név, hogy ha a rendesen felrostozódott mangóra ráöntöd a sört, úgy néz ki, mint egy korallzátony)
1 üveg Legenda Pokerface Pale Ale
5 levél citromfű
12-13 levél korianderzöld
1/4 mangó
eszköz: kávé- és teaprés
A citromfüvet és a koriandert apróra vágjuk, lehetőleg ollóval közvetelnül bele a keverőpohárba, ne deszkán. Ezután belehelyezzük a felkockázott mangót is, behelyezés előtt mindegyik kis kockának a levét tenyérrel a pohárba nyomjuk, amennyire csak tudjuk, így sokkal intenzívebb mangóíz fog kerülni a sörbe. ezután beleöntünk 4 dl Pokerface-t, hagyjuk két percig állni, majd a darabos elemeket a préssel lenyomjuk az aljára. Pohárba öntés során a hab teljesen eltűnik, nem kell megijedni az első pillanatban a keletkező habfelhőtől. A koktél kellemes mangó-citrus-korianderfelhőt áraszt, ízében leginkább a komlókeserűt jelentősen elnyomó, trópusi mangó és a domináns korianderzöld jelenik meg...