2012. máj 15.

A Nagy Sör7vége - Jön a 3. Főzdefeszt!!

írta: pif
A Nagy Sör7vége - Jön a 3. Főzdefeszt!!

Nem rég beszámoltunk róla, hogy június első hétvégéjén rendezik a III. Belga Sörfesztivált a Vajdahunyadvárban. Ugyan már pusmogtak róla korábban is, de a szervezőktől most érkezett a hivatalos hírek, a 3. Főzdefeszt ugyanezen a hétvégén, június 1-től 3-ig nyitja meg jelképes kapuit a Palotanegyedben - a Mikszáth tér-Szabó Ervin tér-Lőrinc pap tér bűvös háromszögben. És a belga sörök mellé igazi színes sörvilág sorakozik fel most is.

A hazai sörfőzők mellett minden eddiginél nagyobb vendégcsapat is keresi a sörbarátok kegyeit. A Sörspecialista-Sörmanufaktúra elhozza a Schneider Aventinust és a főzde alap szüretlen búzáját, és persze ott csücsül majd a csap alatt hordóban a Camba Bavaria, innovatív bajor főzde csodás Pale Ale-je is, amit már szintén kóstoltunk és ez egyik jelenlegi kedvencem is.

Aztán a cseh sörök világából a Pivo és a Hrabal söröző hozza el a Nova Paka-i, nymburki és - szintén egyik kedvencem - a třeboňi sörök mellett a méltán népszerű Pardubicky Portert. És persze itt lesz a szívünknek oly kedves rozsnyói Kaltenecker, ahonnan a szokásos Pirítósban is kapható szortiment mellett ismét elhozzák a B27 névre hallgató szupersört is. És támadnak az angolok is, mindjárt a Brit Kereskedelmi Kamara a Fuller's sörökkel és a BeerBier hoz igazi real ale-t is, ami a brit szigeten kívül nem nagyon fordul elő Európában.

És persze jönnek a magyar hadak is. A Serforrás, a békésszentandrási csapatok, Kissler, Rotburger, Mályi, a győrzámolyi Bors, a fótiak, Bandusz és a Köleses és még sok más. És lesz pár igazi nagy durranás. Már nagyon várjuk a Dark Side of the Grabanc-ot, ami Armando elmondása szerint egy nem túl erős, de annál feketébb IPA, és a csobánkaiak is megfőzték a Csobánkai Betyárt. És ott lesz egy korábbi kóstolásunk új verziója is. Még a házisörfőzés engedélyezése előtt egy budafoki családi ház pincéjében kaptuk a Papap O'Hara-t, amit egy Trabantból kaphat meg. És a másik véglet, ott lesz az első magyar high-tech sörfőzde és sörpub, a miskolci Zip's Brewhouse a söreivel.

Úgyhogy kétszeresen tegyük szabaddá ezt a szép júniusi hétvégét és a a Városliget után keressük fel a Palotanegyedet, ahol több napra szóló sör-program vár mindenkit...

Szólj hozzá

magyar fesztivál belga csobánka grabanc kisüzemi házisör főzdefeszt