2012. már 23.

Az év legjobb sör étel párjai közt a Grabanc-szútra - Gasztro Toplista 2012

írta: pif
Az év legjobb sör étel párjai közt a Grabanc-szútra - Gasztro Toplista 2012

Március idusán megjelent a Dining Guide idei Gasztro Toplistája és benne egy külön részt szenteltek a hazai és nemzetközi kézműves söröknek, valamint a sörgasztronómiának.

Ott feszít a nemzetközi élboly jeles képviselői mellett a magyar Top 10, köztük a Fekete Bárány, a Black Rose, a Tuck barát, a Dupla köleses, a Keserű Méz és persze a Grabanc.

És nagy örömömre ott olvasható néhány top sör-étel párosítás is. A Fekete Bárányhoz készült véres hurkás falat, amit egy kicsit továbbgondoltam magam is. A Keserű Mézhez készült körtés mézes-mustáros pancettás falatot még Tony Caviarral együtt gondoltuk ki a Cheers teraszán. És ott a tavaly őszi Főzdefesztre készült Grabanc-szútra, amit egy kebab mellett Armando remek IPA-jához találtam ki.

A végső formába öntésben rengeteget segített a János Étterem csapata, Kelemen Gábor séffel az élén. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a segítséget és gratulálok a sörnek, hogy 2 év alatt itt a keleti végeken ilyen magasra jutott.

Remélem, nem kell már sokat várnunk, hogy a fine-dining éttermek a bor mellett a sört is meglássák, a sörözők, pubok a kézműves söröket hozzájuk illő étkekkel kínálják, és szülessen egy top sörös-étterem...

Szólj hozzá

magyar sörkorcsolya grabanc sörforradalom kisüzemi gasztrotop