2012. már 22.

"Komm' lieber Mai..." - Camba Bavaria Truchtlinger Pale Ale

írta: pif
"Komm' lieber Mai..." - Camba Bavaria Truchtlinger Pale Ale

Ma a Sörspecialista -manufaktúrában töltöttem fel a készleteket és a szemezgetés, válogatás közben persze megkóstoltam valamit a csapról is. Igazából a Schlenkerla Fastenjét, ezt a márciusban főzött és csak csapról kapható füstölt bambergi nedűt szerettem volna megízlelni, de az csak péntek este kerül csapra. "Duzzogva" megkóstoltam helyette az új hullámos bajor főzde a Camba amerikai típusú pale ale-jét. Mivel a főzde sötét IPA-ja nekem nagyon nem jött be, - nem volt rossz, csak számomra teljesen idegen az ízvilága - bevallom, egy kicsit bizalmatlan voltam a jó bajorok angolszász elhajlásával.

Aztán megkaptam ezt a kis pohárka olasz aperossokra és Red Bull-ra hajazó színvilágú pohárka ale-t, és még mindig mindig furcsán néztem... volna, ha nem csapja meg az orrom egy mennybéli és elvarázsoló illatfelhő, ami mámorítóan és csábítóan kívánatos volt. Akár egy tavaszi virágcsokor, csak itt a meghatározó illatok a muskotályos szőlőszemek, méz, gyanta, barackvirág és mangó voltak. A vékony habfoszlány gyorsan elillant a tetejéről, buborékjai pedig lágyan cirógatták a gigámat, nem véletlen, hogy eszembe ötlött Mozart címben citált megkapó kis dalocskája a tavaszvárásról.

Kóstoláskor édeskés indítás után egy enyhén gyantás, gyümölcsös ale bontakozik ki, melyben friss, szinte szikvizes szárazság is vegyül, és az ízorgia lecsengéseként a Simcoe komló magas alfasav-tartalma is előbukkan és egy kósza IPA-hoz hasonló nagyon kellemes kesernyét csempész ebbe a remek sörbe. Úgyhogy irány a Ganz utca, és a teraszon a 20 fokban élvezze mindenki a tavasz simogató melegét kívül és néhány sör után belül is...

Szólj hozzá

bajor ale