2011. okt 30.

Kaltenecker a Pirítósban

írta: pif
Kaltenecker a Pirítósban

Október 30-ai újdonság:

Végre sikerült elcsípnem a füstölt búzát a Pirítósban. Akit érdekel, siessen, biztosan csak pár napig lesz csapon.

(Új képek a poszt legalján)

_______________________________

Na úgy néz ki, végre tényleg megnyitott a Pirítós. Amikor 10 napja ott jártunk, még nagyon ment a kipakolósdi, így aztán éppen hogy csak meg tudtuk kóstolni az első söröket.

A brokát barnán és märzenen kívül még chillis, meggyes és citromos búza is volt. Ez utóbbira nagyon kíváncsi voltam. A meggyest sikerült elkapni a Főzdefeszten, szerintem zseniális ötlet, hogy nem megy bele a meggyvelő, így nem is vörös, feltehetően csak meggyszárral ízesítik (ha nem aromával).  Illata fantasztikus, ennél meggyesebb illatot nehéz is elképzelni. A citromos búza nagyon kézenfekvő elgondolás, a citrusos ízű búzasört jobb még a gyártás során ízesíteni, mint a csapolásnál citromkarikával. Kissé lisztesnek találtatott, és élesztős ízűnek, de amúgy nagyon érdekes főzet.

Most hétvégén újra mintát vettünk, és lám máris két sört lecseréltek (a meggyes és a citromos búzás már nem volt).

A két új jövevény a mézes-gyömbéres, és a porter.

A gyömbéres sör elbírt volna több gyömbér ízt, legalábbis szerintem. A porter viszont fantasztikus. Közel 9 % alkoholtartalma jól leplezett, és enyhén édeskés. Összevetve a brokát barnával, sokkal kevésbé pörkölt ízű, ám annál jóval selymesebb. Nagyon érdemes együtt kóstolni.

Végül még annyit, hogy a tulajdonosok 2-3 hetente ígértek újabb Kaltenecker söröket, sőt azt is tervezik, hogy egy vendégcsapon teljesen különleges olasz, francia kézműves sörök lesznek, bármi, amit le tudnak vadászni.

Úgy legyen!

 

 gyömbéres és chillis

 

 chillis

 

 gyömbéres

 

porter, és brokát

___________________________________

 

 

Szólj hozzá

magyar kaltenecker