Sí-sör - gasztro-filozófiai eszmefuttatás az Alpokban
A március 15-i hosszú hétvégét kihasználva családilag mi is belevettettük magunkat az Ausztria felé száguldó cirkuszba, hogy a havas lejtőkön szívjunk magunkba némi felüdülést, és elköltsük nehéz munkával szerzett ajróinkat.
A legtöbb magyar, ha síelés közben betér egy Hüttébe, az esetek 85-90%-ában forralt bort, teát, Jagatee-t vagy valamilyen bambit rendel. Pedig tanulhatna a labanc sógoroktól, vagy akár a franciáktól, de még az olaszoktól is. Az intenzív sportolás közben a szervezet folyadékot veszít, amit természetesen pótolni kell. A sör tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, amelyek elősegítik az izmok regenerálódását.
Más oldalról az ember kimelegedve beesik egy fűtött helyiségbe, és iszik egy forró teát-bort stb. Mi történik vele? Még jobban kimelegszik, aztán kimegy a hidegbe és megfázik.
Csak egy helyes megoldás létezik. Egy finom, enyhe citrusosságával frissítő búzasör...