2016. okt 31.

No Hop, No fanatic - egy főzde bezár

írta: pif
No Hop, No fanatic - egy főzde bezár

A múlt héten futótűzként terjedt a megdöbbentő hír a facebookon és a sörös fórumokon, hogy:

Kedves Partnereink, Fogyasztóink! hopfanatic1.jpg

 

Nehéz pillanatok ezek, nehéz leírni, de egy korszaknak itt vége.
A Hopfanatic Sörfőzde október 31-el végleg bezár.
Sok nehézségünk adódott, amit mi egyszerű polgárok már nem tudtunk orvosolni.
Sok szép percet órát töltöttünk el együtt ebben a közel négy évben.
Reméljük szépen fog mindenki emlékezni ránk.

 

Sziasztok!

Annál is inkább meglepő volt a hír, hogy Kiss Tomi alig egy hete mutatta be a Marionettben 3 új sörét. Igazán nem találok szavakat, csak úgy érzem, hogy nagy-nagy üresség lesz a Hopfanatic nélkül a magyar sörök piacán, mert - bár azóta szerencsére egyre több új karakteres jegyeket felvonultató sörfőző van - egy jellegzetes "kézjegyekkel" rendelkező képviselő hagyja el most a magyar sörszínpadot. Reméljük, csak átmenetileg

Néhány pillanat az elmúlt évekből, Hopfanatic-kal, hogy felidézzük mennyi mindent kaptunk Kiskunhalasról Kiss Tomitól.

 

2012 - az Első Magyar Házisörfőző Versenyen - az akkor még házi főző Kiss Tomi-Hopfanatic 2 kategóriában is első helyet szerez - IPA (Midnight IPA) és Stout-Porter,-  majd ezt - a győztes Angry Beastet nevezve - megfejeli a rozsnyói sörverseny Grand Champ díjával.

2013-2014 A Hopfanatic Főzde megalakul Kiskunhalason és a III. Budavári Fesztiválon olyan sörökkel hódít, mint a White Hop, a komlóval bolondított búzasör, a NoHopLimit, és a nemzetközi sikereket is elért (a Mikkeler Bar Koppenhágában csapra tette) a norvég Nils Hansennel közösen főzött Importert. Szeptember végén megnyílik a Hopfanatic Pub Budapesten, a Hunyadi téren, majd télen érkezik a Trance és a Rizmajerrel közös remek Pop-Corn Double Corn IPA. Őszre az Andrássy úti "strítfúdos" Főzdefesztre érkezik a Hopfanatic kamillás söre és a NoHoplimit mellett talán legnépszerűbb, a Citrával bolondított APA. Kiss Tomi nemcsak a sört főzte nagy lelkesedéssel, a Cactus Juiceban a Csakajósör sörei mellé álmodtak meg a helyi erőkkel egy remek menüsort. Volt még februárban közös a sör, a Hara Punkkal is, a BaMaTo elnevezésű igazi őrület, amit már a poén miatt is nagyon szerettem.

2015-16 A következő év nyarán megújult külsővel érkeznek a városligeti Főzdefesztre a Hopfanatic sörök, és minden biztató, mert idén megjelentek a Tesco polcain is. Januárban megjelent a Next Level is, ami új címkevilágot hozott. Sajnos a Hopfanatic Pub a nyáron bezárt, de azt még megértettük, hogy Tomi - friss apukaként - inkább szeretné az idejét a család közelében tölteni és nem maradt ideje a pubra. A nyári Főzdefesztre ismét a Rizmajerrel karöltve megcsinálták a "lágeres" Főzdefeszt talán legjobb lágerét, a Simcoe-s Pilset és Tomi október 21-én mutatta be a köznek is a 3 új sört, a Saisont, a Coffee Portert és a mazsolás ágyon erjesztett belga Tripelt.

Jelenleg egy korszak végéhez értünk, de láttunk már Ausztriában is olyan sörfőzdét (Bierzauberei), aki a bezárás után gerillaként tovább működött. A Monyó egy rendkívül szép gesztussal már fel is ajánlotta az együttműködést.

Tomi, megannyi közös sörözés, sörvacsorás előzmény, bécsi túra, a nyári kunszentmártoni kalandozás és sok más komlóban gazdag együttlét után várunk vissza a színpadra! Az eddigieket meg köszönjük, nélküled más lett volna a hazai sörös élet! Folytasd!

Szólj hozzá

magyar kisüzemi sörtörténet hopfanatic-kisstamás