2016. ápr 18.

Csendes ezüst - Táncoló Medve - Wuderscher Weizenkraft barna búza

írta: pif
Csendes ezüst - Táncoló Medve - Wuderscher Weizenkraft barna búza

Még tavaly kezdtem el a Monyó Sörfőzde permanens froclizását, amikor a barna búza és a belga tripel közül - "balga mód" az utóbbit választották. Már csak nagyon halkan, szinte suttogva üzenem a kőbányai csapatnak, hogy ismét egy barna búzasörről hozok jó híreket, remélem, most már ők is meghallják az idők szavát.

tancolomedvedunkelweizen.JPG

Tavaly, a Házi Sörfőzők versenyén ezüstérmes lett a Táncoló Medve trió Sanguis Scortorum névre hallgató söre, amiről beszámoltam itt a blogon is. Míg a menő magyar főzdék jól bejáratott marketingje és facebookos rajongótábora sorra értesül a jobbnál jobb érmes magyar sörök sikeréről, addig a Táncoló Medve szép csendben, - egyetlen magyar díjazottként - elhozott egy ezüstérmet a kassai Biela Vrana sörversenyről, amely sikerhez ezúton is szeretettel gratulálunk! Külön értéke a győzelemnek, hogy itt a kategóriában lett második, nem automatikusan egy adott szintet teljesítve kapott ezüst minősítést. Igaz, hogy a derék tótok a Wuderscher-et, azaz a 'budaörsi' sváb nevét Wunderscher-re ferdítették a honlapon (ami szintén nem egy rossz név), de a sör ugyanaz maradt. És mivel kaptam tőlük egy üveggel a verseny után, - kicsit késve, de hát annyi jó sör van - közzé is teszem a kóstolójegyzetet.

A sör illatában az enyhe szegfűszeges, szegfűborsos fűszeresség dominál, nagyon pici banán, viszont az enyhén pörkölt kenyérhéjas malátás jegyek szép, kiegyensúlyozott aromát adnak, amelyhez kenyeres élesztősség társul. 8/12

Megjelenés: Szép krémes, tartós hab, kávésbarna opálos szín, kifejezetten gusztusos megjelenésében. 3/3

Íz-kortyérzet: Az első ami feltűnik a jó szénsav, apró, frissítő buborékok, kellemesen krémes test, enyhén szegfűszeges fűszeres keserű, pirítós-héj, kis komlós zárás, lágy, kerek földes lecsengés. Sajnos az ízben is üdvösebb volna még több a banános észteresség, de olyan kellemesen jól iható a sör, hogy az apró hiányosságokat abszolúte feledteti. - 15/20 ill. 5/5

Összbenyomás: Remek sör, de egy kicsit jobb élesztőválasztással vagy magasabb hőfokú erjesztéssel még jobban kijöttek volna a barna búzához elengedhetetlen banános észterek. 9/10 - 40/50 - Ha nem szigorúan BJCP szerint értékeljük, akkor egy igen jó kis sör sikeredett ismét a Medvéknél. Gratulálok még egyszer a sikerhez, és várom az újabb jó híreket. (A Monyótól is...)

Szólj hozzá

magyar búzasör házisör sörverseny