2014. dec 03.

Sörbúvár a Hír Tv-n - és ami kimaradt

írta: pif
Sörbúvár a Hír Tv-n - és ami kimaradt

Hát ezt is megérte a blog, szakértettünk a TV-ben.

Innen megnézhető - kb. a 10. perctől. - - - >

Azért néhány dolog a műsoridőbe nem fért bele.Általánosságban remélem, nem az jött le a műsorból, hogy a Heineken és a magyar Gösser jó sör, csak a vakok közt félszemű a király effekt működött.

A La Trappe nagy kakukktojás volt a sorban. Aki összeválogatta a söröket, annak sajnos fogalma sem volt arról, hogy a lágerek között nincs helye, mi pedig lágerként értékeltük, azaz nem értékeltük, hiszen kategória-idegen volt, ezért végzett az utolsó helyen. Ráadásul szerintünk rosszul is tárolhatták, mert nemcsak a felső-erjesztés volt a hibája.

A Keserű Méz is kilógott a sorból, de még így is ezüstérmes volt, mert jellegében hasonlót tudott.

A Gösserről és a Heinekenről eddig is tudtam, hogy hibájuk nincsen, de erényeik se nagyon. A Postrizinsky Pepin simán verte őket.

A Kőbányai az valóban meglepett, legalább tudom, ha nagyon nincs semmi a boltban, akkor végveszélyben melyik olcsó lágerhez nyúlhatok. És annak azért külön örültem, hogy vakteszten is kijött, hogy a Borsodi az mennyire silány és ócska, meg az Arany Ászok és a Soproni se sokkal jobb.

Az Ogrénak ugyanaz a hibája volt, mint a boltokban újra meg újra felbukkanó akciós Pilsnernek. Erőteljes diacetil volt benne érezhető, a felvétel idején én még vissza is kóstoltam, és azt hittem Pilsner volt. Viszont, ha jó, akkor tényleg erős versenyző, tervezek is egy összekóstolást Pilsner Urquellel...

kozel141029Istvan 102.jpg

Tanulságos volt, meg kell hagyni. Jó lenne a nagyérdemű előtt megcsinálni a Kozel-Kozel és a Staropramen Prága-Bőcs meccset. Nem is beszélve a Löwenbräu bajor ill borsodi változatáról.

 

Szólj hozzá

magyar borsodi soproni kozel staropramen lager pils sörkultúra