2014. jún 04.

Főzdefeszt? Még mindig a legjobb sörfesztivál...

írta: pif
Főzdefeszt? Még mindig a legjobb sörfesztivál...

Eddig mindig felhőtlen örömmel és határtalan lelkesedéssel számoltam be a közelgő Főzdefesztről, de idén egy kis üröm is vegyült az örömömbe. A fesztivált megsuhintotta a multik és a hírnév szele. A Józsefvárosból a már megszokott helyszínről átköltöztek a Műegyetem rakpartra, ami szerintem nem rossz váltás, ráadásul a 4-es metró már ott is megáll, nemcsak a Kálvin téren. Ami legkevésbé tetszik az idei feszten, az a Metapay kártyás fizetési rendszer, ami ugyan segíti a kereskedőket (bár erről nekik árnyaltabb a véleményük), hogy ne kelljen nyugtákat nyomtatgatniuk, segíti a szervezőket, mert tiszta elszámolást jelent a számukra, de kifejezetten nem fogyasztóbarát. Legalább 2, de inkább 3 sorban állást feltételez, amelyeknek nem a sör a célja. Ezt nagyon sajnálom, és megértem az okokat, de a Budavári Fesztiválon is ezt utálom a leginkább. Üzleti szempontból is kinőtte az eddigi kereteket a rendezvény, és ez nem feltétlen jó.

rizmajermaibock_1.JPG

De azért nézzük a pozitív oldalát is a dolgoknak! Kifejezett sikernek tartom, hogy végre lehet jókat enni a finom sörök mellé, így a társkapcsolat a Street Food Show-val remeknek ígérkezik. És a felhozatal sörökből még mindig a Főzdefeszten a legjobb széles e Magyarországon. Amire legjobban várok, hogy kipróbálhassam - a teljesség igénye nélkül:

Kővári Armando Gergő Hopaholic IPA-jára és a Bandusszal közösen főzőtt köleses IPA-ra az Armbanduszra. Aztán ott van Németh Antiék új vándorfőzdéje a Hedon, itt a Hara Punk a Monkey Funky Yeah-vel. Jön Takács Hatodik Íz Péter a Pest Controll IPA-val és az Sláger amerikai lágerrel, Hopfanatic-Kiss Tomi a BodzIPA-val és a Tsunamival, a Sörök a Möszjö vödréből az Amarillo komlóval főzött IPA-val, Tibeer az új Dühössel, és a Zip's Saisonja is ott lesz újra. Lesz sok új kis vándorfőzde, akik itt debütálnak, őket is nagyon várom, mit hoznak el nekünk. Mindjárt ott a Horizont, akik Kelemen Ottó ötlete alapján készítették el japán komlós búzájukat, vagy az Ikkona, akik Rozsnyón főzték le a debütáló kétfajta pilzenit, a barna lágert és egy Red IPA-t. És aki nem az a kísérletezős fajta az megtalálja a fótiakat, a békésszentandrásiakat és a Legenda is tiszteletét teszi. Teljes lista itt: - - >

Ja, és idén először én is kicsit kiveszem a részem a csapolásból és a velejáró igehírdetésből, a Rizmajer standját erősítem, ahol az új főzet Maibock  is csapra kerül. Úgyhogy remélem, a végére újra felfelé görbül mindenki szája! Sörre fel!

Szólj hozzá

magyar fesztivál sörfesztivál kisüzemi főzdefeszt