2013. júl 16.

Százsörös Pagony

írta: pif
Százsörös Pagony

A Rác-kert bezárása óta a Gellérthegy vonzáskörzetében már nagyon hiányzott egy jó kis kerthelyiség. A Romkert a Rudas mellett természetesen nem számít, hiszen ott leülős-beszélgetős kikapcsolódásra vajmi kevés a lehetőség. Egy hónapja olvastam a facebookon, hogy a Gellért Fürdő volt kinti gyermekrészén sörkert nyit Pagony néven. Nem véletlen a Micimackós áthallás, hiszen az egykori Tilos az Á ötletgazdák a tulajdonosok. A 80-as évek  fehér csempés uszodaromantikája szövi át az egész kerthelyiséget, akár még le is zuhanyozhatunk a nagy hőségben.

pagony1.JPG

De hát nem ezért jöttünk, hanem a sörkínálat volt a célirány. A száz sör a címben ugyan jókora túlzás részemről, újdonsággal, nagy különlegességgel nemigen lehet találkozni a sörcsapon, de ami van az mind korrekt, sörivóbarát. a sörök gerincét a nymburki sörgyár sörei adják. A Pepin 10-ese, a 11-es barna, a 12-es Francin mellett a félbarna, 13-as Nezny Barbárból kortyolhatunk. Két magyar is odaférkőzött az összesen hat csapra. A Fóti Zwickl és könnyű és hölgybarát Rízmajer Konyakos Meggy. A sörkínálat - egyelőre - fix, pedig elférne a fenti sörök mellett-helyett egy búza, vagy valami kellemes pale ale is. Reméljük, a tulajdonos nemcsak a borok felé nyit, hanem ilyen irányban is próbálkozik a szabadtéri szezon hátralévő heteiben. Az ételkínálat a pultosok elmondása szerint folyamatosan változik, most szerepelt az étlapon Rib Eye Steak, Creme Brulée, de a Streetfood-irány biztos alapdarabjai, a hamburger és a quiche sem hiányoznak, ezeknek meg már barátibb az ára is.

pagony2.JPG

Sajnos a hely a környező házak miatt csupán este 11-ig tart nyitva és kilátás sincsen a Dunára, de már reggel 10-kor befészkelhetjük magunkat a csempés környezetbe a Gellért-hegy oldalában, és egy jó sörrel és némi reggelivel alapozhatjuk meg a nyári napot. Aztán hogy utána mi következik, elégedett szunyókálás otthon, romantikus séta a Gellérthegy ösvényein vagy további elnyújtott zúzás a közeli Belvárosban, azt ki-ki eldöntheti vérmérséklete és lehetőségei szerint...

Szólj hozzá

magyar cseh söröző fót kisüzemi rízmajer