2013. jún 13.

Sör, csajok, satöbbi - Indul a 3. Budavári Sörfeszt

írta: pif
Sör, csajok, satöbbi - Indul a 3. Budavári Sörfeszt

A sörösök júniusi kényeztetésének harmadik állomásához érkeztünk. A Belga Sörfesztivál és a Főzdefeszt után ma indul a Budavári Sörfesztivál is. Már a májusi, beharangozó sajtótájékoztatón is látszott, hogy 2013-ra a Sörforradalom ahhoz a szakaszához érkezett, ahol a kisüzemi-kézműves sörök a fontosak. Legalábbis a sajtó előtt. Az eddigi törzsvendég Dreher, Heineken illetve a Dumaszínházas branch arra az összejövetelre nem volt meghívva. A mai nyitó sajtórendezvényen azért Aranyosi Péter pótolta az eddigieket sziporkázó humorával és az általa, a Starfactory rendkívül komoly sörszakértő múlttal rendelkező színészeinek levezetett meggyőző sörkóstolóval...2013saison.JPG

Azért - mivel ez egy sikerorientált rendezvény, - a fesztiválon is lesz humor, móka, kacagás (Koltai Róbert, Dumaszínház), zene (Ganxsta Zolee, Mistery Gang és Balkan Fanatik) és persze az eddigi tapasztalatok alapján gyümölcsössör-kedvelő, macskakövön magassarkúban tipegő hölgykoszorú, no meg mi is ott leszünk, hogy a az első blikkre homályba vesző, de számunkra fontos sörről is szóljon ez az egész fesztivál.

Olyannyira, hogy idén is besegítettünk, hogy legyen egy szakmaibb sörlista, és boldogok vagyunk, hogy a Főzdefeszten kihagyott söröket, itt még elcsíphetjük.

Kíváncsian nézünk Kiss Tomi White Hop-ja (amerikai komlókkal bolondított búzasör), a Kissler Fito , a Gyertyános Elixír 18-a (gyógynövényes sörkülönlegességek), a miskolci Zip's által főzött "Arató sör" (vagyis egy Saison) és persze Bandusz Mézes Kölese-e elé. Kivonul a Bohémia és lesznek más külföldi, főleg cseh, belga-holland és angol sörök is.

Reméljük, hogy idén nem sokkol minket a Kézműves Arany Ászok, és a szüretlen Dreher, de sajnos az eddigi tapasztalatok nem sok jót ígérnek. Merthogy ott lesz a Dreher újabb bűntetése a Dreher Summer Moment, ami hozza az eddigi ismert formát. No meg a szokásos kukoricakoktélok is indulnak. Pedig hogy örülnénk pl egy Gösser Zwickl-nek, vagy akár egy Kozel Cerny-nek, de ez - idén is - lemaradt a multik listáiról. Lesz még Cider Liget, meg Laško Balkán Kert, ahol - idézzük - "a hazai közönségnek első ízben bemutatkozó, közel 200 éves múlttal rendelkező Laško és Union sörökkel, valamint cigányzenével várják a vendégeket." Háát, csábító, főleg azok után, hogy a Laško és az Union már pár éve kapható többek között a Metro-ban és a Tescoban. De ne rosszmájúskodjunk, hanem keressük - ahogy Csíkné Dr. Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetsége (ejtsd a 3 multi - Heineken, Dreher, Borsodi képviselő szerve) olyan szemléletesen megfogalmazta - a nagy sörgyárak zászlói mellett a kis gyöngyszemeket, amelyek a kisüzemi főzdék. Evvel a szép gondolattal és elhomályosodó szemmel várom a Budavári Sörfesztivált, amelyről - csakúgy, mint eddig - természetesen beszámolunk.

Szólj hozzá

magyar sörfesztivál kisüzemi