2013. ápr 20.

4 söröző - 30 kézműves sör - Sörséta a Kálvin-Corvin sörkörúton

írta: pif
4 söröző - 30 kézműves sör - Sörséta a Kálvin-Corvin sörkörúton

Végérvényesen itt a tavasz, és eljött a sörfesztiválok ideje. Ha nem is egy valódi értelemben vett feszt, de egy izgalmas söresemény ígérkezik a jövő hétvégére a Ferencvárosba, a Ráday utca-Tűzoltó utca-Köztelek utca-Corvin köz határoltra területre, ahol egy prágai túrához hasonló kellemes sétát, és 30 (H-A-R-M-I-N-C) féle kézműves magyar sört kóstolhat mindenki.

sörséta130427.jpg

A VinoWonka a csokis vonal mellé természetesen csokis sört is tesz csapra, az Élesztőben (nagyon marketingesen: Közép-Európa legnagyobb multitap bárjában) a sokféleség és a bőség fog uralkodni. A Skanzen - közösségi dohányzóhelyre a nemdohányzóknak is érdemes lesz betérni, mert a Csobánkai Főzde 2 söre (Öreg sör és Fekete Mária) is csapon lesz. És végül, de cseppet sem utolsósorban a Ráday utcában az IF kávézóban egy kulturális sörvacsora részesei is lehetünk sok zenével, irodalommal és persze finom sörökkel.

Itt debütál a Legenda főzdén (és a Sörmanufaktúrán) kívül a James Brown Ale, a Kalászt, leánykori nevén a Palóc Búzát a főzde a kedvünkért nem szűrte le, hogy még izgalmasabb legyen az egyik legjobb magyar készítésű Weizen.

És a sörvacsora welcome drinkje-ként bemutatkozik a szezon első sörkoktélja a Stari Ír Vörös sörének alapjain, amely fityiszt mutat az olcsósörös szörpförmedvényeknek, és reményeim szerint lenyomja a hagyományos long drinkeket is a placcról. Ennek a receptje még titkos, de a jövő héten bemutatom a nagyérdeműnek.

Úgyhogy jövő hétvégén mindenki tegyen másfél ezer lépést Budapest első sörkörútján!

Szólj hozzá

csobánka sörkorcsolya sörfesztivál sörkoktél kisüzemi