Serteperte megjelentetett egy írást, mely azt sugallja, hogy az "igazi" Sörforradalom a 90-es évek elején volt, amikor több, mint 300 kis sörfőzde működött szerte az országban. Én másképp gondolom. Az egy mennyiségi nyitás volt, az igazi Sörforradalom a minőségi utat járja. Ahogy a rossz…
Az itthon is erősödő és remélhetőleg lassacskán színesedő kisüzemi vonal láttán nem halogathattam tovább Amszterdam "megírását"! Még a tavaszon jártunk ott és mit mondjak: "haza hoznám"! A város maga gyönyörű, barátságos és unatkozni lehetetlen, ja és a sörök!
Az ízesített sörök mostanában már a magyar sörkultúrától sem tűnnek feltétlenül annyira idegennek, mint akár öt évvel ezelőtt. Bejöttek a mindenféle belga lambicok és witbierek, elterjedtek a radlerek, lett Korty és Szent András könnye. Egy dogma azonban többé-kevésbé megmaradt: a sörfőző…
Nem mintha tudnám milyen az. Ellenben azt gondolom, hogy az lehet hasonlóan mostoha helyzetben, mint a sör akár a mindennapi életünkben, akár a gasztronómiában. Persze a minőségről beszélek.…