2011. sze 18.

Mit igyál lecsóhoz

írta: pif
Mit igyál lecsóhoz

...avagy milyen sör való paradicsomos, paprikás eledelekhez? az elmúlt napokban 4 féle sört kóstoltam meg lecsós vacsoráimhoz, majd mivel nem volt mibe csapni az utolsó sör mellé, a füstölthöz csípős paprikás szalámis, paradicsomos szendvicset készítettem.

Nos, az etalon Pilsner Urquell egy földgyalu, mindent ledózerol, elmos a nyelveden, a csípős íznek nyoma sem maradt. Nem működik együtt, túl karakán, na de majd a többi.
 

 


A Weltemburger Kloster meg túl finom hozzá, mintha csipkekesztyűben motoroznánk, bár... miért ne lehetne csipkekesztyűben motorozni?
(Tejszínszerű, de gyorsan tűnő habja alatt az első borotyánsárga korty kissé édeskés, ám mögötte már markánsabb komlósság rejtőzködik, majd többé nem válnak szét, mint egy összetapadó páros, zenére lassúznak. Majd az tűnik fel: túl tökéletes ez a harmónia,  egyvalami hiányzik: talán maga az egyediség, a karakter?)
 

 

 

Veldensteiner Raucherl (szűretlen füstöltsör), ez igen. Tökéletes harmónia, egyik sem domináns, szépen eljátszanak, mit macska a farkával. (Erős, bézs habot enged, a teste borostyán színű, sűrű, erős az íze, de füstaromája visszafogott, nem fogják azt hinni rólad utána a buszon, hogy aznap tábortűz mellett ébredtél.

 

 

 


A füstölt sörök nagymestere, a köpcös Aecht Schlenkerla Rauchbier (füstölt marzen) szintén  nyerő páros, de ő már kíméletlen, önző, uralomra tör, egyetlen katonának sem engedi meg még játékból sem, hogy felülkerekedjen egy pillanatra.
 

 
Ti mivel csaptok a lecsóba? Grabanc vs. ratatouille?!

 

étkek: házi
sörök: sörspecialista.hu

 

Szólj hozzá

gasztro füstölt sör