2011. máj 10.

Obama az első magyar sörfőzde fesztiválon!

írta: pif
Obama az első magyar sörfőzde fesztiválon!

Az egész ezzel a koccintással kezdődött, tavaly Kanadában:


"Aki elkapja Oszamát, azt meghívja a másik az első pesti főzdefeszt legjobb sörére"

Mint azóta kiderült, Nagy-Britannia lesz köteles állni a cehhet a Mikszáth téren a hét végén. Az még diplomáciai tárgyalások témája, hogy a brit nagykövetség a teljes elnöki kísérletet, vagy csak az elnököt látja vendégül (Cameron miniszterelnök elég spúr), de az biztos, bőven lesz miből csapolni a népes kíséretnek: 29 féle kézműves sör közt lesz magyar Guinness és Tokajis sör, ott lesz az első magyar IPA, továbbá egy duplaerős köleses és a találó nevű Keserű méz 'hoplager'.

De nem Obama lesz a díszvendég (blogunk szerint legalábbis), még csak nem is a remek vendégsörök, pedig ők Prágából érkeznek (egy zöld csalános), illetve Rozsnyóról (chilis, meggyes és füstös!), nem, a mi szívünknek legkedvesebb vendég [dobpergés!] az első hazai IPA, a Grabanc lesz!

 

Blogunk a fesztivál több sörébe is beleszédült már: desszert mellé ajánlottuk a miskolci Kortyot (Vaskó György sörmester Tokaji Aszút csepegtet bele az erjesztés hetei
alatt), végigittuk a teljes békésszentandrási kínálatot: Fekete Korsó, Black Rose, Szent András könnye (zöldfülűeknek: a legutóbbi egy 10%-os szénfekete, áfonyás sör!) - ja,  és főztünk is velük. Bízunk benne, hogy csapolva jobb lesz a dombóvári Kissler, ééés végre ihatunk Keserű mézet a fóti 'Sörapu' legújabb remekének névadóján...

Egyesek szerint az IPÁ-k után a füstölt sörök jönnek divatba, velük is bőven szolgálhatunk, ebből az egyelőre nagyon avantgard sörből Rozsnyó lát el minket a fesztivál idejére, kapaszkodni tessék, ez már a negyedik dimenzió!

Akad még néhány, amit csak utólag írhatunk meg, ilyen a zöld színű prágai csalános, Rozsnyóról a chilis és a megggyes, az ausztriai Leobenből pedig a Gösser titkos fegyvere, a Zwickl. A fesztiválon mutatkozik be az első igazi magyar búzasör is Bors László interpretációjában (Bors főzde, Győrzámoly).  

Aki pedig kevesli a blogunkon IPAfaiPap kolléga sörös receptjeit, az itt folytathatja a hogyan főzzünk sörrel tanfolyamot, megszállottság kötelező!

Viszlát péntek délben a Mikszáth téren!

Szavazz, mit igyon Obama!
 


Egészségükre!

 

 Részletek a Főzdefesztről:


a Facsén,

a Folyékony Kenyér blogon,

és a honlap.

Szólj hozzá

fesztivál álhír tréfa