2010. okt 20.

"Viszkiztünk, jégereztünk, aztán sört ittunk..."

írta: pif
"Viszkiztünk, jégereztünk, aztán sört ittunk..."

Ez a szép mondat ma hagyta el egy feltehetőleg szakmunkástanuló száját, amikor barátjának mesélt az elmúlt napok italélményeiről. Ez a tegnapi napról szóló beszámoló. De a tegnapelőtti italozás teljesen más mederben folyt: "Ittunk 2 liter házipálinkát, meg rendes pálinkát, meg olyan izé, édes borbó vagy 3 üveget".

Egy másik napon, ugyanazon a villamoson utazva ezt hallom: "Mit is ittunk? Vót ott gin, meg pezsgő, meg még két doboz sör is". Nem megnevezve a márka, hanem csak egyszerűen sör. De szerintem vagy dobozos ál-Löwenbräu, vagy Adambrau.

Aztán az utcán elkapott párbeszéd, két teljesen jól öltözött férfi közt:         

- Figyu, ráérsz még egy kicsit? Igyunk egy sört. - Jó, oké, igyunk egyet. A márka itt sincs megjelölve, de szerintem itt egy minőségi ugrás lehetett, vagy Dreher, vagy Arany ászok volt a szerencsés elfogyasztott nedű.

Hát ezen túl bátran lehet majd márkajelzés nélkül szimplán sört, pivo-t nyakalni, megjelent a Spar Budget olcsósított sör 3,5 %-os alkoholfokkal.

Íme, így fest (a képen 4,5% áll, de a magyar spáros az tényleg 3,5%-os):

És mindenki okulására lássuk, kedves Armando barátunk miképp jellemzi ezt az új finomságot:

2 l PET, bought at a SPAR, Hungary.
Yes, cheep beer for alcoholics...Superpale yellow with a small white head. Sweet industrial nothing both in the aroma and flavor with some meaningless grassy hop. Congratulation!

Hát én is gratulálok a magyar söriparnak, és sörforgalmazásnak.

Szólj hozzá

szarsör