2015. dec 11.

Esthajnal 15 és Őzhúsos ravioli capris-vadasmártással a János Étteremben

írta: pif
Esthajnal 15 és Őzhúsos ravioli capris-vadasmártással a János Étteremben

Az Esthajnal 15 sörről már a múlt héten megemlékezett a Sörbúvár, de azóta fölpörögtek az események. A Szent andrás Sörfőzde ötletcsapata kitalálta, hogy idén felkérnek pár gasztro-bloggert és éttermet, hogy kreáljanak valamilyen hozzáillő étket az idei karácsonyi sörükhöz. Ehhez egy csinos kis receptfüzet is elkészült, melyet a sörrel együtt tegnap a Cactus Juice-ban mutattak be a sajtónak és a sörbarátoknak. Ott a - beharangozó posztban az általam is javasolt - egy klasszikus konfitált malackaraj és hagymás krumpli, párolt káposzta volt terítéken.

43.jpg

A receptkönyvben a Békésszentandráshoz köthető Szarvas három vendéglátóhelye mellett Péter Anna-Malackaraj "Esthajnalcsili"-je is megtalálható.

De a marketing-csapat engem is megkeresett, így a János Étterem séfje, Balu segítségével mi is elengedtük a fantáziánkat, és megcsináltuk a címben is emlegetett őzhúsos raviolit vadasan, capri-bogyóval pikánsítva.

A tésztabatyu és a benne rejlő őzlapockából készült töltelék a sör masszív testével és malátás, enyhén füstös ízeivel harmonizál, míg a capris-vadasmártás szépen játszik a búza enyhe savanykás és a bak édes jegyeivel. Próbáljátok ki az Esthajnal 15-öt a hagyományos karácsonyi töltött káposzta mellé, de egy gesztenyés pulykával vagy egy füstölt rozé kacsamellel is ideális.

A sör sajnos nem, de az őzhúsos ravioli sok más finomsággal egészen a tavasz végéig megkóstolható a Gellért-hegy lábánál, a János Étteremben.

Szólj hozzá

magyar karácsony bak békésszentandrás búzasör kisüzemi