2011. sze 13.

Leszállt a csobánkai UFO

írta: pif
Leszállt a csobánkai UFO

A Folyékony kenyér híradása alapján, már az I. Budavári Sörfesztiválra vártuk érkezését, de csak mostanra érett meg a nedű. A hét közepén érkezett a telefon a Kacsa utcai Sörspecialistától, hogy pénteken már átvehető az első főzet, egyenlőre öt literes party hordóban. Izgatott érdeklődésemre kiderült, hogy egy alap angol stílusú ALE-ről van szó.

A hordóhoz kapott kis tájékoztató szerint válogatott német malátából és többféle eredetvédett angol komlóból készült a főzet, amelynek gyümölcsös ízjegyeit különböző angol élesztőtörzsek keverékével csalogatták elő.
A szűretlen, 4 szesz- és 11 balling fok egy alap ivósört sejtetett.

Akkor lássuk a "jövevényt"!

PastorALE

Kitöltve szinte átlátszatlan vöröses, teás szín, gyorsan múló kevéske habbal, amiből legfeljebb egy kis korona marad. Illata elsőre cukorkás, citrusos, amit gyantás komlós íz követ. Belekóstolva vizes test, ízében szép egyensúly, a korty édeskés malátás alapokról fordul át cédrusos komlósságba. Később melegedve pörkölt magvas aromák bukkannak elő, lehelletnyi cserességgel.

Nagyon nagy élvezet volt inni ezt az ízgazdag, selymes textúrájú sört. Először tartottunk tőle, hogy nem lesz-e sok kettőnknek a hordónyi mennyiség, de hogy-hogy nem szinte észrevétlenül lecsúszott az egész.

PastorALE

Számunkra ismét igazolást nyert az a tézisünk, hogy egy kézműves gonddal készült főzet sokkal komplexebb élményt nyújt, mint egy nagyüzemi technológiával előállított társ.
Sok sikert kívánunk a továbbiakhoz, és izgatottan várjuk a folytatást!
www.csobankaiserfozde.hu

Szólj hozzá

magyar csobánka kisüzemi