2010. jún 09.

Kikötött a cseh tenger úszó szigete a Deák téren!

írta: pif
Kikötött a cseh tenger úszó szigete a Deák téren!

Napközben, mikor még józanul vázlatba írtuk a fenti címet, még valóban súlyosnak tűnt, de most, a Deák téri purgatóriumon túlesve, félrészegen, már egyenesen vonzó képzavar ahhoz képest, hogy mi urakodik a fejünkben. S éppent ezért, a poszt sem szól semmiről, csak mutatunk pár szerkesztetlen képet a cseh sörfesztivál első délutánjáról - ennyi jutott, válogatni sem volt miből, ugyanis alig párat lőttem, mikor lemerült az aksi, mind a gépben, mind bennünk.

Ami azért még a képek mellé kívánkozik: szemmel láthatóan sokkal több hölgy látogatja a sörfesztivált, mint tavaly, ami lehet hogy gender-gasztro forradalmi idők előszelét jelzi, de az is lehet, hogy egyszerűen már nem fértek el a pasijaikkal a szomszédos Gödör teraszán, ahol vicces fiúk hakniztak a tévéből, akkora tömeget csábítva a környékre, hogy a mosdók is megközelíthetetlenné váltak, így muszáj herkulesként kellett visszaballagnunk a sörfesztivál bódéi mögé a tojokba. De ez már egy másik történet.


Diplomáciai kocsi a sátrak mellett - ahol hazaiak is fogyasztanak, rossz hely már nem lehet.
 

Nem csak mi láttunk így duplán: Düsamen blogkolléga megint fotóművészkedett - tessenek elővenni a 3D-s mozikból hazavitt papírszemüveget:

 

 

Az óriás Vakondokot már ismerőként köszöntöttük: nemrégiben a pesti Ferdinánd söröző vendégeként a bennszülött bohémiaiakkal egyidőben kóstolhattuk meg a Ferdinánd 15-ös sört (ami alig erősebb az átlagosnál, mégis rúg, mint egy pálesz), Vakond úr akkor éppen az asztalunk felett tornyosult, így most már nem rémültünk meg, tőle legalábbis nem, annál inkább attól a gondolattól, hogy ismét kísérletezzünk a Ferdinánd konyhájával, így ma este inkább az asztal korelnökét szalajtottuk a közteli Mekibe (tocc, tocc, tocc! - tudjuk, megérdemeljük!), mert a déli  menzakaja már csak kósza emlék volt vasszervezetünknek, az első sörök pedig már kikezdték a kábeleket.



...ez a fej nem ide illik ám:
 
 
A cigis lányok nem szerettek fotózkodni, pedig lett volna mit:
 

 
 
 
 
 


Sörpocak  - az anyag nem vész el , csak átalakul:

 
Volt minden, mi csak szem-szájnak ingere:
 
 

(A gép sajnos éppen a következő jó csajos fotónál merült le...) 

 

Pár sztereo fotó: (Duchemin)

 

 

 

 

Egy pár link a megszomjazottaknak:

a sörfeszt linkje

Bohémia iszik/hvg.hu

diningguide.hu

 

És háttérzenék mazohistáknak:

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

fesztivál cseh