2010. jún 05.

Lasagne kősörrel

írta: pif
Lasagne kősörrel

 

A lasagne bármely más olasz tésztaételhez képest egy fennséges plusszal rendelkezik, a tepsi szélén a tészta és a mártás is klasszul karamelizálódik, fennséges pörkölt ízhatást adva hozzá az amúgyis kellemes fűszerezéshez. Van-e ehhez jobb párosítás, mint egy kősör, amely ugyanezt a karamelles zamatot képviseli enyhébb formában. A kősörök készítése során a malátalevet felforrósított kövekkel melegítik fel. Eközben a feltüzesített kövek a cefre cukortartalmát karamellizálják. A Leikeim steinbier-je az említett íz mellett meglehetősen testes, narancsos színű, és elég édes is, de azért messze nem szirupos. Épp ideális egy tál lasagne mellé, habár egyikük a napfényes Itália szülötte, másikukat meg bőrnadrágos bajorok főzik.

Mindenestre én moccanni sem tudok a kiadós ebédet követően, úgyhogy megyek is sziesztázni.

Szólj hozzá

kősör