2011. jan 20.

Ó pivo, a pivo

írta: pif
Ó pivo, a pivo

A cím most kivételesen nem magához a jó sörhöz szóló óda, hanem a köreinkben már jól ismert Hegedűs Gyula utcai söröző megéneklése. Mert ezért a fantasztikus helyért kijár a fenntartók felé minden elismerés. Igazság szerint évek óta álmodoztam egy ilyen helyről, amely nem flancos étterem, nem is drága, de ami legfontosabb, hatalmas választékban ontja a jobbnál jobb cseh-morva csapolt, és üveges söröket. Mert ugye lássuk be, a többi hasonló próbálkozás tulajdonosai leragadtak egy két sörfajtánál, és úgy gondolják, ha ezekkel tudnak egy stabil üzletmenetet biztosítani, az már elég.

De nem így a Pivo. Itt ugyanis már a nyitástól elérhető a Cerna Hora morvaországi sörgyár teljes választéka, beleértve az alkoholmentes söröket, és az üdítőitalokat is.

 

De ennél is magasabbra törtek. Megcélozták a Humpolec-i Bernard-ot, és nem csak a szűretlen csapolt világos és barna sörüket árulják, hanem a kissé vitatott megítélésű gyümölcsös alkoholmentes söröket, illetve az abból készített forralt sört is. (télvíz idején talán nem is butaság)

Mától viszont megjelent a kínálatban a Bernard Ox (kissé erősebb, enyhén édeskés vöröses lager), a Jihlavai főzde Grand névre hallgató alkoholbombája, és egy igazi újdonság (novembertől főzik), a Platan által készített Merlin, amely a címke szerint stout, de valójában egy fantasztikusan karamelles, telt schwarzbier, szinte fekete habbal.

Persze a megszokott Cerna Hora-i csapolt és üveges finomságok továbbra is kaphatóak, itt van pár kép nyálcsorgatás céljából:

 

Szólj hozzá